Dzisiejsze chrupiące bułeczki, które są miękkie w środku

Przepis Dzisiejsze chrupiące bułeczki, które są miękkie w środku

Dodał: NajKasia, 24.3.2022

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Tak bardzo polubiłam to ciasto, że robię z niego i bułki i rogaliki. Jest świetne!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 24.3.2022

Kategorie:

SKŁADNIKI

500 gmaki
300 mlletniego mleka
130 mloleju
1 kostkadrożdży
12 gsoli
1 łyżeczkacukru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mleko lekko podgrzej, tylko tak żeby było letnie. Rozdrobnij do niego drożdże, posyp łyżeczką cukru i przykryj. Poczekaj około 10 minut aby powstał zaczyn.
  2. Do misy do wyrabiania ciasta drożdżowego w robocie kuchennym daj mąkę, sól, olej i dodaj zaczyn. Ciasto wyrabiaj w robocie przez około 10 minut na najniższym stopniu.
  3. Następnie przełóż ciasto do lekko posmarowanej olejem miski i pozostaw na godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie raz je obróć.
  4. Zanim dasz bułeczki do piekarnika popsikaj je zraszaczem do kwiatów (wodą). Po wierzchu możesz jeszcze posypać kminkiem i solą. Pozostaw bułeczki na blaszce jeszcze na 10 minut do wyrośnięcia a potem daj je od razu do piekarnika. Piecz w temperaturze 220 stopni przez około 14 minut. 

Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj