Dzisiejsze chrupiące bułeczki, które są miękkie w środku

Dodał: NajKasia, 24.3.2022
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Tak bardzo polubiłam to ciasto, że robię z niego i bułki i rogaliki. Jest świetne!
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 24.3.2022
Kategorie:
SKŁADNIKI
500 gmaki
300 mlletniego mleka
130 mloleju
1 kostkadrożdży
12 gsoli
1 łyżeczkacukru
- Mleko lekko podgrzej, tylko tak żeby było letnie. Rozdrobnij do niego drożdże, posyp łyżeczką cukru i przykryj. Poczekaj około 10 minut aby powstał zaczyn.
- Do misy do wyrabiania ciasta drożdżowego w robocie kuchennym daj mąkę, sól, olej i dodaj zaczyn. Ciasto wyrabiaj w robocie przez około 10 minut na najniższym stopniu.
- Następnie przełóż ciasto do lekko posmarowanej olejem miski i pozostaw na godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie raz je obróć.
- Zanim dasz bułeczki do piekarnika popsikaj je zraszaczem do kwiatów (wodą). Po wierzchu możesz jeszcze posypać kminkiem i solą. Pozostaw bułeczki na blaszce jeszcze na 10 minut do wyrośnięcia a potem daj je od razu do piekarnika. Piecz w temperaturze 220 stopni przez około 14 minut.
Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Dnešní křupavé a vevnitř měkké housky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Dnešné chrumkavé a vo vnútri mäkké žemle.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Selbst gemachte knusprige und innen weiche Brötchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi péksütemény.
KOMENTARZE DO PRZEPISU