Dwukolorowe kuleczki na świąteczny stół

Przepis Dwukolorowe kuleczki na świąteczny stół
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Biała czekolada, wiórki kokosowe i orzechy. Doskonałe połączenie trzech składników i przepis, w którym nic nie możesz zepsuć. Zaniosłam te kulki na spróbowanie do pracy i wszyscy potwierdzili, że są pyszne więc chciałabym podzielić się tym przepisem też z Wami. Koniecznie spróbuj.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Ciemne ciasto:

200 gzmiksowanych herbatników
200 gmielonych orzeszków
100 gcukur trzcinowego
6-7 łyżekmarmolady morelowej
2 łyżkikakao

Jasne ciasto:

200 gbiałej czekolady
50 gmasła
100 gwiórków kokosowych

Do obtoczenia:

wiórki kokosowe

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Proces przygotowania jest bardzo prosty. Zmiksowane herbatniki, orzechy, kakao, cukier i marmoladę wymieszaj na jednolitą masę. Formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i odstaw je do lodówki.
  2. Białą czekoladę rozpuść nad parą razem z masłem - mieszaj dopóki masa się nie połączy a potem odstaw z ognia. Wymieszaj z wiórkami kokosowymi i pozostaw do ostygnięcia.
  3. Gdy masa jest już prawie sztywna uformuj z niej mniejsze kuleczki niż orzechowe kuleczki.
  4. Z orzechowej kuleczki zrób w dłoni placek, połóż na nim białą kuleczkę i obtocz ją.
  5. Gotową kuleczkę obtocz w wiórkach kokosowych i jeśli chcesz możesz ją również obtoczyć w rozpuszczonej czekoladzie.

Mój blog: Adkas

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj