Duszona wołowina z dodatkami

Dodał: NajKasia, 10.3.2021
Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Obiad, Pora dnia
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Jeśli nie chce Ci się robić rolad to możesz je zrobić w takiej formie :)
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 10.3.2021
Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Obiad, Pora dnia
SKŁADNIKI
rostbef lub ligawa wołowa
cebula
boczek
olej, smalec
musztarda
sól, pieprz
wywar
jajka
ogórki konserwowe
parówki
zasmażka
- Pokrój trzy cebule i pozostaw je w garnku na ogniu aż się zeszklą.
- Dodaj pokrojony na kawałki boczek i poczekaj aż się z niego zrobią skwarki. Pokrój mięso (rostbef lub ligawę wołową) na kawałki i posmaruj z obu stron musztardą, posól, popieprz i pozostaw na cebulce aby się delikatnie podpiekło. Następnie zalej wywarem i zamknij szybkowar.
- Zostaw na około pół godziny, podduś a potem wyjmij mięso z garnka. W trakcie duszenia pokrój w kostkę 3 ugotowane jajka, 4 średniej wielkości ogórki konserwowe i 2 parówki.
- Po wyjęciu mięsa z garnka dodaj do sosu pokrojone składniki i lekko podgotuj. Dopraw sos do smaku i zagęść. Następnie włóż mięso z powrotem do sosu.
Źródło: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rozlítaný španělský ptáček.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Rozlietaný španielsky vtáčik.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schnelle Rinderrouladen-Pfanne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Spanyolmadár „szétterítve”.
KOMENTARZE DO PRZEPISU