Duszona wołowina z dodatkami

Przepis Duszona wołowina z dodatkami

Dodał: NajKasia, 10.3.2021

Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeśli nie chce Ci się robić rolad to możesz je zrobić w takiej formie :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 10.3.2021

Kategorie: Mięso wołowe, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

rostbef lub ligawa wołowa
cebula
boczek
olej, smalec
musztarda
sól, pieprz
wywar
jajka
ogórki konserwowe
parówki
zasmażka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Pokrój trzy cebule i pozostaw je w garnku na ogniu aż się zeszklą.
  2. Dodaj pokrojony na kawałki boczek i poczekaj aż się z niego zrobią skwarki. Pokrój mięso (rostbef lub ligawę wołową) na kawałki i posmaruj z obu stron musztardą, posól, popieprz i pozostaw na cebulce aby się delikatnie podpiekło. Następnie zalej wywarem i zamknij szybkowar.
  3. Zostaw na około pół godziny, podduś a potem wyjmij mięso z garnka. W trakcie duszenia pokrój w kostkę 3 ugotowane jajka, 4 średniej wielkości ogórki konserwowe i 2 parówki.
  4. Po wyjęciu mięsa z garnka dodaj do sosu pokrojone składniki i lekko podgotuj. Dopraw sos do smaku i zagęść. Następnie włóż mięso z powrotem do sosu.

Źródło: Vaření a pečení s radostí

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj