Duszona wołowina z dodatkami

Przepis Duszona wołowina z dodatkami

Dodał: NajKasia, 10.3.2021

Kategorie: Mięso wołowe, Mięso

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeśli nie chce Ci się robić rolad to możesz je zrobić w takiej formie :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 10.3.2021

Kategorie: Mięso wołowe, Mięso

SKŁADNIKI

rostbef lub ligawa wołowa
cebula
boczek
olej, smalec
musztarda
sól, pieprz
wywar
jajka
ogórki konserwowe
parówki
zasmażka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Pokrój trzy cebule i pozostaw je w garnku na ogniu aż się zeszklą.
  2. Dodaj pokrojony na kawałki boczek i poczekaj aż się z niego zrobią skwarki. Pokrój mięso (rostbef lub ligawę wołową) na kawałki i posmaruj z obu stron musztardą, posól, popieprz i pozostaw na cebulce aby się delikatnie podpiekło. Następnie zalej wywarem i zamknij szybkowar.
  3. Zostaw na około pół godziny, podduś a potem wyjmij mięso z garnka. W trakcie duszenia pokrój w kostkę 3 ugotowane jajka, 4 średniej wielkości ogórki konserwowe i 2 parówki.
  4. Po wyjęciu mięsa z garnka dodaj do sosu pokrojone składniki i lekko podgotuj. Dopraw sos do smaku i zagęść. Następnie włóż mięso z powrotem do sosu.

Źródło: Vaření a pečení s radostí

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj