Drożdżowe ślimaki z ketchupem

Przepis Drożdżowe ślimaki z ketchupem

Dodał: NajKasia, 27.2.2022

Kategorie: Ciasta, Ciasto na pizzę

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Moje ulubione słone wypieki z ciasta drożdżowego, które pasuje jako doskonały poczęstunek, ale również jako dodatek do kwaśnej zupy.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 27.2.2022

Kategorie: Ciasta, Ciasto na pizzę

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

500 gmąka
250 lmleka
100 mloleju
1/2 kostkidrożdży
1/2 łyżeczkicukru
1 łyżkasoli
ketchup
ser
przyprawa do pizzy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Z mleka, drożdży i cukru zrób zaczyn. Wymieszaj z mąką, solą oraz olejem i wyrób ciasto. Pozostaw na pół godzinki do wyrośnięcia.
  2. Po wyrośnięciu rozwałkuj ciasto do kształtu prostokąta. Posmaruj ketchupem, posyp startym serem i przyprawą do pizzy.
  3. Zwiń w roladę i krój ukoście na trójkąciki. Posmaruj jajkiem i piecz w temperaturze 200°C przez około 15 do 20 minut.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj