NajPrzepis.pl Ciasta Ciasto na pizzę Drożdżowe ślimaki z ketchupem
Drożdżowe ślimaki z ketchupem
Przepis Drożdżowe ślimaki z ketchupem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Moje ulubione słone wypieki z ciasta drożdżowego, które pasuje jako doskonały poczęstunek, ale również jako dodatek do kwaśnej zupy.

NajKasia    ·   27.2.2022

Drożdżowe ślimaki z ketchupem

Moje ulubione słone wypieki z ciasta drożdżowego, które pasuje jako doskonały poczęstunek, ale również jako dodatek do kwaśnej zupy.

40 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki
500 g
mąka
250 l
mleka
100 ml
oleju
1/2 kostki
drożdży
1/2 łyżeczki
cukru
1 łyżka
soli
ketchup
ser
przyprawa do pizzy
Sposób przepisu
Drukuj
40 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
  1. Z mleka, drożdży i cukru zrób zaczyn. Wymieszaj z mąką, solą oraz olejem i wyrób ciasto. Pozostaw na pół godzinki do wyrośnięcia.
  2. Po wyrośnięciu rozwałkuj ciasto do kształtu prostokąta. Posmaruj ketchupem, posyp startym serem i przyprawą do pizzy.
  3. Zwiń w roladę i krój ukoście na trójkąciki. Posmaruj jajkiem i piecz w temperaturze 200°C przez około 15 do 20 minut.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz