Drożdżowe knedle z jagodami
Drożdżowe knedle jagodowe z twarogiem. Mogłabym je jeść chyba codziennie.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
SKŁADNIKI
Ciasto:
400 gmąki
1/2 kostkidrożdży
1 łyżeczkacukru
1 łyżeczkasoli
20 mlmleka
1 szt.jajko
Nadzienie:
300 gjagód (lub innych owoców, w zależności od preferencji)
Do dokończenia:
200 gtwardego twarogu
cukier puder do smaku
rozgrzane masło do polania
- Knedliki gotuj na parze 10 minut. Po ugotowaniu lekko nakłuj widelcem, aby wydostała się z niego para i knedlik się nie ściął.
- Na talerzu knedle posyp startym twarogiem oraz cukrem pudrem i polej roztopionym masłem.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Kynuté borůvkové knedlíky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kysnuté čučoriedkové knedle.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Hefeklöße mit Heidelbeerfüllung an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Áfonyás kelt gombóc.
KOMENTARZE DO PRZEPISU