Drobiowe roladki z szynką i serem zapiekane w śmietanowym sosie

Przepis Drobiowe roladki z szynką i serem zapiekane w śmietanowym sosie

Dodał: NajKasia, 14.2.2022

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Łatwe drobiowe roladki z sosem z kwaśnej śmietany, czosnku, musztardy i wytrawnego białego wina.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 14.2.2022

Kategorie: Mięso z kurczaka, Mięso, Obiad, Pora dnia

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

400 gpiersi z kurczaka
250 gszynki
200 gserka topionego
50 gtwardego sera
sól, pieprz, tymianek

Sos:

250 gkwaśnej śmietany
sól, pieprz
2 ząbkiczosnku
2 łyżkimusztardy
50 mlbiałego wytrawnego wina
tymianek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Piersi z kurczaka umyj i pokrój na cienkie plastry, które jeszcze rozbij tłuczkiem do mięsa. Posól i popieprz, posyp tymiankiem, połóż plaster szynki oraz sera i zroluj.
  2. Kwaśną śmietanę wymieszaj z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą i wytrawnym winem. Posól, popieprz, dodaj tymianek i ponownie wymieszaj.
  3. Sos wlej do naczynia żaroodpornego i ułóż wszystkie roladki. Wierzch posyp tartym serem i zapiekaj we wcześniej nagrzanym piekarniku.
  4. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.

Źródło: Vk

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj