NajPrzepis.pl Mięso Mięso z kurczaka Drobiowe roladki z szynką i serem zapiekane w śmietanowym sosie
Drobiowe roladki z szynką i serem zapiekane w śmietanowym sosie
Przepis Drobiowe roladki z szynką i serem zapiekane w śmietanowym sosie
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Łatwe drobiowe roladki z sosem z kwaśnej śmietany, czosnku, musztardy i wytrawnego białego wina.

NajKasia    ·   14.2.2022

Drobiowe roladki z szynką i serem zapiekane w śmietanowym sosie

Łatwe drobiowe roladki z sosem z kwaśnej śmietany, czosnku, musztardy i wytrawnego białego wina.

Składniki

Będziemy potrzebować:

400 g
piersi z kurczaka
250 g
szynki
200 g
serka topionego
50 g
twardego sera
sól, pieprz, tymianek

Sos:

250 g
kwaśnej śmietany
sól, pieprz
2 ząbki
czosnku
2 łyżki
musztardy
50 ml
białego wytrawnego wina
tymianek
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Piersi z kurczaka umyj i pokrój na cienkie plastry, które jeszcze rozbij tłuczkiem do mięsa. Posól i popieprz, posyp tymiankiem, połóż plaster szynki oraz sera i zroluj.
  2. Kwaśną śmietanę wymieszaj z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą i wytrawnym winem. Posól, popieprz, dodaj tymianek i ponownie wymieszaj.
  3. Sos wlej do naczynia żaroodpornego i ułóż wszystkie roladki. Wierzch posyp tartym serem i zapiekaj we wcześniej nagrzanym piekarniku.
  4. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.

Źródło: Vk

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz