Doskonały kremowy tort bez pieczenia

Przepis Doskonały kremowy tort bez pieczenia

Dodał: NajKasia, 18.1.2015

Kategorie: Torty, Słodkie torty, Desery bez pieczenia, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Nie lubisz długo stać w kuchni koło kuchenki i pilnować czy ciasto jest już upieczone czy nie a jednocześnie chcesz sprawić bliskim radość fantastycznym tortem? Wypróbuj ten tort bez pieczenia.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 18.1.2015

Kategorie: Torty, Słodkie torty, Desery bez pieczenia, Desery

SKŁADNIKI

Warstwa I .:

250 gherbatników BEBE
50 gmasła
50 gcukru pudru
troszkęmleka

Warstwa II .:

200 gtwarogu
cukier puder do smaku
1 op.cukru waniliowego
200 mlśmietany kremówki

Warstwa III .:

2 op.budyniu waniliowego
700 mlmleka
cukier do smaku
1 op.cukru waniliowego

Warstwa IV .:

50 gcukru pudru
200 mlśmietany kremówki

Wierzch:

tarta czekolada lub kakao

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Herbatniki zetrzyj na proszek, dodaj cukier i polej rozpuszczonym masłem i odrobiną mleka. Wszystko razem połącz na sypką masę, którą włóż do okrągłej formy o średnicy 30 cm.
  2. Przygotuj drugą warstwę. Twaróg zmiksuj z cukrem, dodaj cukier a na koniec również ubitą śmietanę. Wszystko razem połącz i nałóż na ciasto z herbatników.
  3. Budyń ugotuj klasycznie w mleku z cukrem. Gęsty krem odstaw i pozostaw aby trochę ostygł. Delikatnie ostygniętą masę nałóż na twarogowe nadzienie i ładnie wygładź.
  4. Ostatnia warstwa - ubij śmietanę z cukrem na sztywno i nałóż ją na ostygnięty budyń.
  5. Ozdób startą czekoladą lub kakao. Odstaw do lodówki co najmniej na 3 godziny a najlepiej na całą noc. Pokrój na kawałki i podawaj. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj