Doskonały kokosowy cheesecake BEZ PIECZENIA z nutellą lub czekoladą

Przepis Doskonały kokosowy cheesecake BEZ PIECZENIA z nutellą lub czekoladą
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Fantastyczny kokosowy cheesecake bez pieczenia, po którym każdy będzie się oblizywał.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

250 gczekoladowych lub kakaowych herbatników
150 gmasło

Krem:

300 mlśmietany kremówki
250 gserka Philadelphia lub mascarpone
125 gjogurtu kokosowego
100 gcukru pudru
8 płatkówżelatyny
2 łyżkimleka

Na wierzch:

Nutella (jeśli nie chcesz nutelli, możesz użyć polewy czekoladowej)
wióri kokosowe do posypania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Herbatniki zmiksuj na proszek, dodaj rozpuszczone masło i porządnie wymieszaj. Przygotuj formę o średnicy 22 cm. Dno wyłóż papierem do pieczenia, na który daj spód z herbatników, porządnie wygładź i włóż do lodówki.
  2. Śmietanę ubij na sztywno. W drugiej misce zmiksuj serek Philadephia albo mascarpone z cukrem, dodaj jogurt kokosowy (możesz również użyć jogurtu naturalnego lub waniliowego i dodać 4 łyżki wiórków kokosowych). Płatki żelatyny namocz w mleku i pozostaw aby napęczniały. Napęczniałą żelatynę zagrzej dopóki się nie rozpuści i dodaj ją do masy jogurtowej. Na koniec dodaj ubitą śmietanę, którą delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Ułóż to na spodzie z herbatników, wygładź i włóż do lodówki na 3 godziny.
  3. Nutellę zagrzej w mniejszym garnuszku i polej nią masę kokosową. Wygładź i ozdób wiórkami kokosowymi oraz owocami. Jeśli nie chcesz używać nutelli możesz polać wierzch polewą czekoladowa.

Moje záliba a hobby ZDE

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj