NajPrzepis.pl Desery Najlepsze desery Cheesecake Cheesecake bez pieczenia Doskonały kokosowy cheesecake BEZ PIECZENIA z nutellą lub czekoladą
Doskonały kokosowy cheesecake BEZ PIECZENIA z nutellą lub czekoladą
Przepis Doskonały kokosowy cheesecake BEZ PIECZENIA z nutellą lub czekoladą
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   24.3.2016

Doskonały kokosowy cheesecake BEZ PIECZENIA z nutellą lub czekoladą

Fantastyczny kokosowy cheesecake bez pieczenia, po którym każdy będzie się oblizywał.

Składniki

Będziemy potrzebować:

250 g
czekoladowych lub kakaowych herbatników
150 g
masło

Krem:

300 ml
śmietany kremówki
250 g
serka Philadelphia lub mascarpone
125 g
jogurtu kokosowego
100 g
cukru pudru
8 płatków
żelatyny
2 łyżki
mleka

Na wierzch:

Nutella (jeśli nie chcesz nutelli, możesz użyć polewy czekoladowej)
wióri kokosowe do posypania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Herbatniki zmiksuj na proszek, dodaj rozpuszczone masło i porządnie wymieszaj. Przygotuj formę o średnicy 22 cm. Dno wyłóż papierem do pieczenia, na który daj spód z herbatników, porządnie wygładź i włóż do lodówki.
  2. Śmietanę ubij na sztywno. W drugiej misce zmiksuj serek Philadephia albo mascarpone z cukrem, dodaj jogurt kokosowy (możesz również użyć jogurtu naturalnego lub waniliowego i dodać 4 łyżki wiórków kokosowych). Płatki żelatyny namocz w mleku i pozostaw aby napęczniały. Napęczniałą żelatynę zagrzej dopóki się nie rozpuści i dodaj ją do masy jogurtowej. Na koniec dodaj ubitą śmietanę, którą delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką. Ułóż to na spodzie z herbatników, wygładź i włóż do lodówki na 3 godziny.
  3. Nutellę zagrzej w mniejszym garnuszku i polej nią masę kokosową. Wygładź i ozdób wiórkami kokosowymi oraz owocami. Jeśli nie chcesz używać nutelli możesz polać wierzch polewą czekoladowa.

Moje záliba a hobby ZDE

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz