NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Doskonały kalafior w cieście z dressingiem z kwaśnej śmietany
Doskonały kalafior w cieście z dressingiem z kwaśnej śmietany
Przepis Doskonały kalafior w cieście z dressingiem z kwaśnej śmietany
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Jeśli należysz do grona fanów kalafiora ale masz wyrzuty sumienia gdy jesz smażone różyczki to mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Spróbuj przygotować doskonały kalafior, który zrobisz bez smażenia a mimo to będzie miał chrupiącą skórkę. Kalafior obtocz w cieście, przełóż na posmarowaną masłem patelnię i podsmażaj z każdej strony aż będzie złocisty. Ten kto nie chce nawet podsmażać na kawałku masła, może dać kalafior na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku.

NajKasia    ·   24.2.2022

Doskonały kalafior w cieście z dressingiem z kwaśnej śmietany

Jeśli należysz do grona fanów kalafiora ale masz wyrzuty sumienia gdy jesz smażone różyczki to mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Spróbuj przygotować doskonały kalafior, który zrobisz bez smażenia a mimo to będzie miał chrupiącą skórkę. Kalafior obtocz w cieście, przełóż na posmarowaną masłem patelnię i podsmażaj z każdej strony aż będzie złocisty. Ten kto nie chce nawet podsmażać na kawałku masła, może dać kalafior na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku.

Składniki
kalafior
jajka
sól, pieprz
mleko
mąka
masło
kwaśna śmietana (dressing)
czosnek (dressing)
koperek lub pietruszka (dressing)
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Najpierw ugotuj kalafior w osolonej wodzie aż będzie miękki. Wyjmij i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Przygotuj ciasto - jajka, trochę soli, pieprz i trochę mleka wymieszaj, stopniowo dodawaj mąkę i rózgą wymieszaj gęste ciasto, które jest trochę podobne do ciasta na naleśniki.
  3. Różyczki kalafiora obtocz w cieście i ułóż na patelni, na którą daj wcześniej kawałek masła. Smaż z każdej strony aż będą złociste.
  4. Z kwaśnej śmietany, wyciśniętego przez praskę czosnku i posiekanej pietruszki lub koperku przygotuj dressing i możesz podawać.

Źródło: Vk

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz