Doskonały jabłecznik bez pieczenia

Przepis Doskonały jabłecznik bez pieczenia

Dodał: NajKasia, 8.8.2021

Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery, Jabłecznik, Kołacze

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Zamiast klasycznie pieczonego biszkopta użyj herbatników aby przyspieszyć w ten sposób przygotowanie deseru, którego zrobienie normalnie trwa dość długo. Bez pieczenia a bardzo smaczne!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 8.8.2021

Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery, Jabłecznik, Kołacze

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

1,5 kgjabłek
2 op.budyniu waniliowego
200 gcukru
500 mlwody
1 szt.cytryna
mielone orzechy włoskie do ozdoby
tarta czekolada do ozdoby
mleko do namoczenia herbatników
herbatniki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Daj je do garnka, dodaj cukier i 100 ml wody i pozostaw na chwilę, aby się dusiły aż zmiękną.
  2. 400 ml wody wymieszaj z budyniem i tę masę bez grudek dodaj do jabłek. Gotuj 5 minut a następnie dodaj sok z jednej cytryny i jeszcze chwilkę duś aż masa zgęstnieje.
  3. Przygotuj wyższą blaszkę. Spód wyłóż herbatnikami, które namocz w mleku. Nałóż na nie ciepłe jabłka, znów przełóż namoczonymi herbatnikami, znów warstwa jabłek i powtarzaj tę procedurę dopóki nie wykorzystasz wszystkich herbatników i całej masy jabłkowej.
  4. Wierzch posyp mielonymi orzeszkami i tartą czekoladą. Pozostaw do ostygnięcia i możesz podawać.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj