Doskonały jabłecznik bez pieczenia

Dodał: NajKasia, 8.8.2021
Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery, Jabłecznik, Kołacze
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Zamiast klasycznie pieczonego biszkopta użyj herbatników aby przyspieszyć w ten sposób przygotowanie deseru, którego zrobienie normalnie trwa dość długo. Bez pieczenia a bardzo smaczne!
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 8.8.2021
Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery, Jabłecznik, Kołacze
Czas przygotowania:
SKŁADNIKI
Będziemy potrzebować:
1,5 kgjabłek
2 op.budyniu waniliowego
200 gcukru
500 mlwody
1 szt.cytryna
mielone orzechy włoskie do ozdoby
tarta czekolada do ozdoby
mleko do namoczenia herbatników
herbatniki
- Jabłka obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Daj je do garnka, dodaj cukier i 100 ml wody i pozostaw na chwilę, aby się dusiły aż zmiękną.
- 400 ml wody wymieszaj z budyniem i tę masę bez grudek dodaj do jabłek. Gotuj 5 minut a następnie dodaj sok z jednej cytryny i jeszcze chwilkę duś aż masa zgęstnieje.
- Przygotuj wyższą blaszkę. Spód wyłóż herbatnikami, które namocz w mleku. Nałóż na nie ciepłe jabłka, znów przełóż namoczonymi herbatnikami, znów warstwa jabłek i powtarzaj tę procedurę dopóki nie wykorzystasz wszystkich herbatników i całej masy jabłkowej.
- Wierzch posyp mielonymi orzeszkami i tartą czekoladą. Pozostaw do ostygnięcia i możesz podawać.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vynikající jablečné řezy bez pečení.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vynikajúce jablčné rezy bez pečenia.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Ausgezeichnete Apfelschnitten ohne Backen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Almaszelet sütés nélkül.
KOMENTARZE DO PRZEPISU