NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Doskonałe puchate nadziewane kotlety wieprzowe
Doskonałe puchate nadziewane kotlety wieprzowe
Przepis Doskonałe puchate nadziewane kotlety wieprzowe
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Przepisów na kotlety znasz pewnie z milion. Czy próbowałaś może robić kotlety nadziewane smażonymi pieczarkami? Jak nie to koniecznie spróbuj. Jednocześnie tych kotletów nie obtaczamy w klasycznej panierce z trzech składników (mąka, jajko i bułka tarta) ale obtaczamy je w ziemniakach startych na tarce na dużych oczkach, które po usmażeniu pięknie będą chrupać w zębach. Do tego jeszcze jakaś sałatka warzywna i możesz podawać smaczny obiad.

NajKasia    ·   21.5.2021

Doskonałe puchate nadziewane kotlety wieprzowe

Przepisów na kotlety znasz pewnie z milion. Czy próbowałaś może robić kotlety nadziewane smażonymi pieczarkami? Jak nie to koniecznie spróbuj. Jednocześnie tych kotletów nie obtaczamy w klasycznej panierce z trzech składników (mąka, jajko i bułka tarta) ale obtaczamy je w ziemniakach startych na tarce na dużych oczkach, które po usmażeniu pięknie będą chrupać w zębach. Do tego jeszcze jakaś sałatka warzywna i możesz podawać smaczny obiad.

Składniki
schab wieprzowy
twardy ser
ziemniaki
jajko
sól
olej
pieczarki
cebula
mąka
pieprz
pietruszka albo inne zioła
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Celowo nie podajemy gramatury składników, każdy po prostu wybiera taką ilość mięsa ile osób będzie jadło.
  2. Cebulę pokrój w piórka, podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju aż będzie złocista. Dodaj pieczarki, chwilę duś a na koniec dodaj zioła. Odstaw na bok i pozostaw do ostygnięcia. Do ostygniętego nadzienia dodaj starty ser i wymieszaj.
  3. Schab wieprzowy pokrój na kotlety i delikatnie rozbij tłuczkiem na cienki plaster, który wypełnij przygotowanym nadzienie, Wierzch posól i popieprz do smaku.
  4. Ziemniaki zetrzyj na tarce na dużych oczkach. W misce roztrzep jajka, do drugiej miski wsyp mąkę i zacznij obtaczać kotlety. Najpierw w mące, potem w jajku a na koniec w startych ziemniakach.
  5. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą złociste.

Źródło: Sovkusom

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz