Doskonałe ciasto ze śmietaną na najlepsze domowe strucle. Wspaniale delikatne, pyszne i dobrze się z nim pracuje

Przepis Doskonałe ciasto ze śmietaną na najlepsze domowe strucle. Wspaniale delikatne, pyszne i dobrze się z nim pracuje

Dodał: NajKasia, 20.12.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Ciasto ze śmietaną jest doskonale delikatne i kruchutkie. Najpierw myślałam że przygotuję struclę z klasycznego ciasta francuskiego ale cieszę się, że zdecydowałam się na przygotowanie tego ze śmietaną.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 20.12.2021

Kategorie:

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

500 gmąki
1/2 małego op.proszku do pieczenia
200 gśmietany kremówki
2 szt.jajka
2 łyżkioctu
szczyptasoli
jabłka jako nadzienie
cynamon do posypania
cukier do posłodzenia
bułka tarta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą w misce i wyrób z nich gładkie ciasto, które odstaw na co najmniej 30 minut.
  2. Potem podziel ciasto na 3 takie same części, które rozwałkuj na cienki płat.
  3. Do środka, tam gdzie będziesz dawać warstwę jabłek nasyp trochę tartej bułki. Na tartą bułkę połóż jabłka, posyp je cukrem i cynamonem do smaku.
  4. Krawędzie pokrój w paski i na zmianę je przekładaj aby zrobić ładny strudel. Ostrożnie przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiecz.
  5. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około pół godziny. Wyjmij i pozostaw do ostygnięcia. Po ostygnięciu wierzch posyp cukrem pudrem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj