NajPrzepis.pl Doskonałe ciasto ze śmietaną na najlepsze domowe strucle. Wspaniale delikatne, pyszne i dobrze się z nim pracuje
Doskonałe ciasto ze śmietaną na najlepsze domowe strucle. Wspaniale delikatne, pyszne i dobrze się z nim pracuje
Przepis Doskonałe ciasto ze śmietaną na najlepsze domowe strucle. Wspaniale delikatne, pyszne i dobrze się z nim pracuje
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Ciasto ze śmietaną jest doskonale delikatne i kruchutkie. Najpierw myślałam że przygotuję struclę z klasycznego ciasta francuskiego ale cieszę się, że zdecydowałam się na przygotowanie tego ze śmietaną.

NajKasia    ·   20.12.2021

Doskonałe ciasto ze śmietaną na najlepsze domowe strucle. Wspaniale delikatne, pyszne i dobrze się z nim pracuje

Ciasto ze śmietaną jest doskonale delikatne i kruchutkie. Najpierw myślałam że przygotuję struclę z klasycznego ciasta francuskiego ale cieszę się, że zdecydowałam się na przygotowanie tego ze śmietaną.

40 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
Składniki
500 g
mąki
1/2 małego op.
proszku do pieczenia
200 g
śmietany kremówki
2 szt.
jajka
2 łyżki
octu
szczypta
soli
jabłka jako nadzienie
cynamon do posypania
cukier do posłodzenia
bułka tarta
Sposób przepisu
Drukuj
40 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
  1. Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą w misce i wyrób z nich gładkie ciasto, które odstaw na co najmniej 30 minut.
  2. Potem podziel ciasto na 3 takie same części, które rozwałkuj na cienki płat.
  3. Do środka, tam gdzie będziesz dawać warstwę jabłek nasyp trochę tartej bułki. Na tartą bułkę połóż jabłka, posyp je cukrem i cynamonem do smaku.
  4. Krawędzie pokrój w paski i na zmianę je przekładaj aby zrobić ładny strudel. Ostrożnie przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiecz.
  5. Piecz w temperaturze 200 stopni przez około pół godziny. Wyjmij i pozostaw do ostygnięcia. Po ostygnięciu wierzch posyp cukrem pudrem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz