Doskonała paska z cukinii, która znika nawet bez pieczywa

Przepis Doskonała paska z cukinii, która znika nawet bez pieczywa

Dodał: NajKasia, 7.7.2021

Kategorie: Pasty do smarowania

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Doskonała paska z cukinii, która znika nawet bez pieczywa
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Kto spróbuje, ten na pewno nie pożałuje. Doskonała pasta, którą pochwalił nawet mój mąż, a on nie przepada za cukinią. Muszę przyznać, że w tym roku jest urodzaj na cukinie i powoli kończą mi się pomysły co z niej przygotować. Jeśli masz jakiś pomysł, to podziel się nim w komentarzach.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Doskonała paska z cukinii, która znika nawet bez pieczywa

Dodał: NajKasia, 7.7.2021

Kategorie: Pasty do smarowania

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1 szt.cukinia
2 szt.papryka
1 szt.cebula
3 ząbkiczosnku
1 opakowanieserka topionego
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Posól i odstaw na chwilę.
  2. Na patelni podsmaż cebulę aż będzie złocista, dodaj drobno pokrojoną paprykę (jeśli dodasz czerwoną to będzie ciekawa kombinacja kolorów, ja niestety nie miałam czerwonej więc dodałam zieloną) i chwilkę podduś.
  3. Cukinię porządnie odciśnij, aby pozbyć się nadmiaru wody, daj na patelnię do cebuli i papryki, wyciśnij przez praskę czosnek i dodaj przyprawy. Chwilę smaż a na koniec dodaj serek topiony.
  4. Wszystko razem wymieszaj i odstaw. Pozostaw do ostygnięcia i podawaj.
  5. Do pasty możesz oczywiście dodać też szynkę, groszek, startą marchew, ...
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj