NajPrzepis.pl Pasty do smarowania Doskonała paska z cukinii, która znika nawet bez pieczywa
Doskonała paska z cukinii, która znika nawet bez pieczywa
Przepis Doskonała paska z cukinii, która znika nawet bez pieczywa
NajKasia    ·   7.7.2021

Doskonała paska z cukinii, która znika nawet bez pieczywa

Kto spróbuje, ten na pewno nie pożałuje. Doskonała pasta, którą pochwalił nawet mój mąż, a on nie przepada za cukinią. Muszę przyznać, że w tym roku jest urodzaj na cukinie i powoli kończą mi się pomysły co z niej przygotować. Jeśli masz jakiś pomysł, to podziel się nim w komentarzach.

25 min.
Przygotowanie
15 min.
Gotowanie
Składniki
1 szt.
cukinia
2 szt.
papryka
1 szt.
cebula
3 ząbki
czosnku
1 opakowanie
serka topionego
sól, pieprz
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Cukinię umyj i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Posól i odstaw na chwilę.
  2. Na patelni podsmaż cebulę aż będzie złocista, dodaj drobno pokrojoną paprykę (jeśli dodasz czerwoną to będzie ciekawa kombinacja kolorów, ja niestety nie miałam czerwonej więc dodałam zieloną) i chwilkę podduś.
  3. Cukinię porządnie odciśnij, aby pozbyć się nadmiaru wody, daj na patelnię do cebuli i papryki, wyciśnij przez praskę czosnek i dodaj przyprawy. Chwilę smaż a na koniec dodaj serek topiony.
  4. Wszystko razem wymieszaj i odstaw. Pozostaw do ostygnięcia i podawaj.
  5. Do pasty możesz oczywiście dodać też szynkę, groszek, startą marchew, ...
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz