Doskonała lekka sałatka z zalewą z jogurtu naturalnego i kwaśniej śmietany

Przepis Doskonała lekka sałatka z zalewą z jogurtu naturalnego i kwaśniej śmietany
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Lekka i smaczna sałatka z czerwonej kapusty, która doskonale pasuje do każdego dania głównego. Nie jest ciężka, dzięki zalewie z jogurtu nadaje się też dla osób na diecie. Koniecznie spróbuj. Na stałe musi być w sałatce majonez lub sos tatarski. Jeśli jednak nie lubisz jogurtu naturalnego spróbuj na przykład użyć kwaśnej śmietany. Z nią również sałatka będzie przyjemnie smaczna i świeża.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

1/2 główkiczerwonej kapusty
1/2 kubkaoliwy z oliwek
1 kubekkukurydzy
6 szt.ogórków konserwowych
2 kubkijogurtu naturalnego
3 łyżkikwasnej śmietany
1 ząbekczosnku
szczyptasoli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj kubek o pojemności 250 ml.
  2. Do dużej miski daj kapustę pokrojoną w wąskie paseczki, zalej oliwą z oliwek i odstaw na chwilę. Kapusta zmięknie i będzie smaczniejsza.
  3. Dodaj kukurydzę, drobno pokrojone ogórki konserwowe a na koniec również jogurt naturalny, kwaśną śmietanę i wyciśnięty czosnek.
  4. Całą masę posól do smaku i porządnie wymieszaj. Sałatka jest najlepsza gdy postoi w lodówce co najmniej pół godziny.
  5. Oczywiście ta sałatka pasuje do każdego dania głównego.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj