Domowy pasztet z wątróbki drobiowej

Przepis Domowy pasztet z wątróbki drobiowej

Dodał: NajKasia, 27.12.2021

Kategorie: Pasty do smarowania, Pasztety, Podroby, Mięso

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Domowy przysmak. Podawaj ze świeżym pieczywem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 27.12.2021

Kategorie: Pasty do smarowania, Pasztety, Podroby, Mięso

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

500 gwątróbki drobiowej
150 gmasła
2 ząbkiczosnku
1 szt.cebula
2 szt.tymianku
szczyptaprzypraw
1 łyżeczkasoli
szczyptapieprzu
2 łyżkiśmietany
szczyptaczerwonej papryki
1 pęczekrozmarynu (trochę do pasztetu, reszty użyj do ozdoby)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Wątróbkę drobiową oczyść. Na patelni rozgrzej masło (50 g), dodaj drobno posiekaną cebulę, czosnek, zioła. Gdy cebulka jest już gotowa dodaj przyprawy (oprócz soli) i wątróbkę drobiową. Podsmaż razem.
  2. Wątróbkę drobiową włóż do miksera i zmiksuj na kremową masę. Dodaj masło (50 g) oraz śmietanę i posól. Wymieszaj razem i przeciśnij przez sitko, aby pasta była zupełnie gładka.
  3. W małym garnuszku rozpuść 50 g masła. Pasztet włóż do mniejszych foremek i zalej rozpuszczonym masłem. Na wierzch połóż kawałek rozmarynu i daj do lodówki aby stężało.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj