Domowy likier jajeczny

Przepis Domowy likier jajeczny

Dodał: NajKasia, 18.10.2021

Kategorie: Boże Narodzenie, Świąteczne wypieki

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Na bożonarodzeniowym stole nie może zabraknąć domowego likieru jajecznego. Na zdrowie!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 18.10.2021

Kategorie: Boże Narodzenie, Świąteczne wypieki

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

4 szt.żółtek
200 gdrobnego cukru
1 op.cukru waniliowego
1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
1 puszka niesłodzonego mleka skondensowanego
300 - 500 ml rumu (według preferencji smakowych)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Żółtka z cukrami zmiksuj do osiągnięcia pianki.
  2. Następnie stopniowo dodawaj niesłodzone mleko skondensowane i miksuj tak długo, aż cukier się całkowicie zmiksuje.
  3. Dodaj słodzone mleko skondensowane a na koniec również rum. Daj go tyle, jak silny i gęsty (lub rzadki) chcesz mieć likier jajeczny.
  4. Przelej do butelki i przechowuj w chłodnym miejscu. Na zdrowie!

Autor: Naďa I. (Rebeka

 

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj