NajPrzepis.pl Domowy baileys
Domowy baileys
Przepis Domowy baileys
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   18.10.2021

Domowy baileys

Domowy baileys na Boże Narodzenie.

Składniki
1 szt.
budyniu karmelowego
500 ml
whisky
500 ml
mleka 3,2%
2 szt.
karmelowego mleka skondensowanego
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Z karmelowego budyniu i mleka ugotuj budyń – tak jak zwykle ale bez cukru. Pozostaw go do ostygnięcia mieszając od czasu do czasu.
  2. Ostygnięty budyń wymieszaj z whiskey i mlekiem skondensowanym w pojemniku robota kuchennego na gładką masę.
  3. Przelej do butelek, zamknij i przechowuj w chłodnym miejscu przez co najmniej tydzień.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz