Domowe bułeczki

Dodał: NajKasia, 14.6.2021
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Doskonały a przy tym tak prosty przepis na domowe pieczywo. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie jak pajęcza sieć a do tego smaczne również na drugi dzień, ale u nas w domu nigdy nie zostają bo nikt nie potrafi się im oprzeć nawet ciepłym dopiero co wyjętym z piekarnika. Kształt jak ze sklepu robię foremką, którą można kupić w każdym sklepie z artykułami gospodarstwa domowego.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 14.6.2021
Kategorie:
SKŁADNIKI
200 gmąki z drobnego przemiału
300 gmąki ze średniego przemiału
50 gsmalcu
250 mlletniej wody
21 gdrożdży
10 gcukru
10 gsoli
- Ze składników zrób ciasto, które pozostaw na 1 godzinę do wyrośnięcia pod woreczkiem foliowym, odważ takie same kawałki po 85 g i zrób z nich owalne kształty, które pozostaw do wyrośnięcia na około 10 minut a następnie foremką marki tescoma zrób kształt sklepowych bułeczek.
- Przykryj woreczkiem foliowym i pozostaw do wyrośnięcia na około 40 minut na blaszce.
- Popryskaj wodą i piecz w temperaturze 200 stopni aż będą złociste.
Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí housky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Domáce žemle.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Brötchen selber machen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi zsömi.
KOMENTARZE DO PRZEPISU