Domowe bułeczki

Przepis Domowe bułeczki

Dodał: NajKasia, 14.6.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonały a przy tym tak prosty przepis na domowe pieczywo. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie jak pajęcza sieć a do tego smaczne również na drugi dzień, ale u nas w domu nigdy nie zostają bo nikt nie potrafi się im oprzeć nawet ciepłym dopiero co wyjętym z piekarnika. Kształt jak ze sklepu robię foremką, którą można kupić w każdym sklepie z artykułami gospodarstwa domowego.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 14.6.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

200 gmąki z drobnego przemiału
300 gmąki ze średniego przemiału
50 gsmalcu
250 mlletniej wody
21 gdrożdży
10 gcukru
10 gsoli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze składników zrób ciasto, które pozostaw na 1 godzinę do wyrośnięcia pod woreczkiem foliowym, odważ takie same kawałki po 85 g i zrób z nich owalne kształty, które pozostaw do wyrośnięcia na około 10 minut a następnie foremką marki tescoma zrób kształt sklepowych bułeczek.
  2. Przykryj woreczkiem foliowym i pozostaw do wyrośnięcia na około 40 minut na blaszce.
  3. Popryskaj wodą i piecz w temperaturze 200 stopni aż będą złociste.

Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj