NajPrzepis.pl Domowe bułeczki
Domowe bułeczki
Przepis Domowe bułeczki
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Doskonały a przy tym tak prosty przepis na domowe pieczywo. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie jak pajęcza sieć a do tego smaczne również na drugi dzień, ale u nas w domu nigdy nie zostają bo nikt nie potrafi się im oprzeć nawet ciepłym dopiero co wyjętym z piekarnika. Kształt jak ze sklepu robię foremką, którą można kupić w każdym sklepie z artykułami gospodarstwa domowego.

NajKasia    ·   14.6.2021

Domowe bułeczki

Doskonały a przy tym tak prosty przepis na domowe pieczywo. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie jak pajęcza sieć a do tego smaczne również na drugi dzień, ale u nas w domu nigdy nie zostają bo nikt nie potrafi się im oprzeć nawet ciepłym dopiero co wyjętym z piekarnika. Kształt jak ze sklepu robię foremką, którą można kupić w każdym sklepie z artykułami gospodarstwa domowego.

Składniki
200 g
mąki z drobnego przemiału
300 g
mąki ze średniego przemiału
50 g
smalcu
250 ml
letniej wody
21 g
drożdży
10 g
cukru
10 g
soli
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Ze składników zrób ciasto, które pozostaw na 1 godzinę do wyrośnięcia pod woreczkiem foliowym, odważ takie same kawałki po 85 g i zrób z nich owalne kształty, które pozostaw do wyrośnięcia na około 10 minut a następnie foremką marki tescoma zrób kształt sklepowych bułeczek.
  2. Przykryj woreczkiem foliowym i pozostaw do wyrośnięcia na około 40 minut na blaszce.
  3. Popryskaj wodą i piecz w temperaturze 200 stopni aż będą złociste.

Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz