Domowa weka na kanapki

Przepis Domowa weka na kanapki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste, smaczne a przede wszystkim domowe. Podczas pieczenia piękny zapach będzie się unosić w całym mieszkaniu/domu. Mogę powiedzieć, że o wiele smaczniejsza niż ta ze sklepu. Idealnie nadaje się na kanapki na sylwestra albo na imprezę urodzinową.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

300 gmąki z drobnego przemiału
100 gmąki ze średniego przemiału
100 gmąki z grubego przemiału
1 łyżeczkasoli
300 mlletniej wody
40 gdrożdży
1 łyżeczkacukru
1 łyżkaoleju
do posmarowaniamleko

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Najpierw przygotuj zaczyn. W niewielkiej ilości letniej wody rozpuść łyżeczkę cukru i dodaj drożdże. Odstaw na bok. W drugiej misce wymieszaj przesiane mąki, dodaj pozostałe składniki oraz zaczyn i wyrób gładkie nielepiące się ciasto, które pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 45 minut.
  2. Po wyrośnięciu ciasto przełóż na stolnicę, podziel na 3 części i każdą część rozwałkuj, zroluj i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw do wyrośnięcia na blaszce przez około pół godziny.
  3. Potem posmaruj je mlekiem i upiecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny.
  4. Po upieczeniu przełóż je na kratkę aby ostygły.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj