NajPrzepis.pl Mięso Mięso wieprzowe Domowa konserwa mięsna, która wytrzyma cały rok
Domowa konserwa mięsna, która wytrzyma cały rok
Przepis Domowa konserwa mięsna, która wytrzyma cały rok
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Doskonała konserwa mięsna, którą pokochasz. Konserwy ze sklepu to już dawno nie jest to co dawniej więc warto sobie przygotować taki przysmak w domu według starego, tradycyjnego przepisu.

NajKasia    ·   20.6.2021

Domowa konserwa mięsna, która wytrzyma cały rok

Doskonała konserwa mięsna, którą pokochasz. Konserwy ze sklepu to już dawno nie jest to co dawniej więc warto sobie przygotować taki przysmak w domu według starego, tradycyjnego przepisu.

60 min.
Przygotowanie
180 min.
Gotowanie
Składniki
5,5 kg
łopatki wieprzowej
do smaku
czosnek
do smaku
sól, pieprz i kminek
Sposób przepisu
Drukuj
60 min.
Przygotowanie
180 min.
Gotowanie
  1. Mięso pokrój w kostkę, porządnie posól i popieprz, dodaj wyciśnięty czosnek oraz kminek i dobrze wymieszaj rękoma. Pozostaw na jeden dzień w lodówce.
  2. Następnego dnia przygotuj słoiki, które dobrze umyj i wysusz.
  3. Każdy słoik napełnij mięsem i zamknij. Jeśli chcesz możesz do każdego słoika dodać również 100 ml porządnego wywaru mięsnego, ale to nie jest konieczne.
  4. Zamknięte słoiki włóż do dużego garnka, zalej wodą tak, aby wieczka znajdowały się pod wodą i pasteryzuj przez 3 godziny na małym ogniu.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz