Domowa konserwa mięsna, która wytrzyma cały rok

Przepis Domowa konserwa mięsna, która wytrzyma cały rok

Dodał: NajKasia, 20.6.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Porady i wskazówki

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonała konserwa mięsna, którą pokochasz. Konserwy ze sklepu to już dawno nie jest to co dawniej więc warto sobie przygotować taki przysmak w domu według starego, tradycyjnego przepisu.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 20.6.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Porady i wskazówki

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

5,5 kgłopatki wieprzowej
do smakuczosnek
do smakusól, pieprz i kminek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso pokrój w kostkę, porządnie posól i popieprz, dodaj wyciśnięty czosnek oraz kminek i dobrze wymieszaj rękoma. Pozostaw na jeden dzień w lodówce.
  2. Następnego dnia przygotuj słoiki, które dobrze umyj i wysusz.
  3. Każdy słoik napełnij mięsem i zamknij. Jeśli chcesz możesz do każdego słoika dodać również 100 ml porządnego wywaru mięsnego, ale to nie jest konieczne.
  4. Zamknięte słoiki włóż do dużego garnka, zalej wodą tak, aby wieczka znajdowały się pod wodą i pasteryzuj przez 3 godziny na małym ogniu.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj