NajPrzepis.pl Desery Kołacze Deser rozpływający się w ustach. Zapomnij o piekarniku - bez pieczenia i długich przygotowań
Deser rozpływający się w ustach. Zapomnij o piekarniku - bez pieczenia i długich przygotowań
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   19.9.2021

Deser rozpływający się w ustach. Zapomnij o piekarniku - bez pieczenia i długich przygotowań

Takie desery najbardziej kocha moja córka. Bez pieczenia i szybkie, słodkie i smaczne. Spód bez pieczenia robi się z kaszki dla dzieci, środkowa warstwa jest z budyniu waniliowego a wierzch to pyszne czekoladowe nadzienie.

25 min.
Przygotowanie

NAJLEPSZE PRZEPISY

Składniki

Spód:

500 ml
mleka
100 g
cukru kryształ
100 g
kaszki dla dzieci

Warstwa środkowa:

500 ml
mleka
5 łyżek
cukru kryształ
2 szt.
budyniu waniliowego
80 g
masła
80 g
śmietany kremówki

Górna warstwa:

250 ml
śmietany kremówki
150 g
czekolady do gotowania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Najpierw ugotuj spodnią warstwę. W mleku wymieszaj cukier i kaszke dla dzieci i gotuj aż zgęstnieje.
  2. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wyłóż spodnią warstwę i pozostaw ją do ostygnięcia.
  3. Na środkową warstwę wymieszaj mleko, cukier i budynie w proszku. Doprowadź do wrzenia i stale mieszając gotuj aż zgęstnieje. Przełóż do miski, zakryj folią i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Masło zmiksuj, dodaj śmietanę i ostygnięty budyń i jeszcze miksuj. Nałóż to na spodnią warstwę.
  5. Podgrzej śmietanę prawie do wrzenia i dodaj czekoladę. Mieszaj dopóki czekolada się nie rozpuści. Potem wlej na środkową warstwę. Pozostaw do ostygnięcia, najlepiej na całą noc.

Video degustacje

Krótkie video degustacje, którym się nie oprzesz

Zbiór przepisów

Wybieraj spośród najlepszych przepisów w jednym miejscu

Więcej zbiorów
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz

Najnowsze przepisy

Codziennie pomysły na smaczne jedzenie dla całej rodziny

Więcej przepisów