Deser rozpływający się w ustach. Zapomnij o piekarniku - bez pieczenia i długich przygotowań

Przepis Deser rozpływający się w ustach. Zapomnij o piekarniku - bez pieczenia i długich przygotowań

Dodał: NajKasia, 19.9.2021

Kategorie: Kołacze, Desery, Desery bez pieczenia

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Takie desery najbardziej kocha moja córka. Bez pieczenia i szybkie, słodkie i smaczne. Spód bez pieczenia robi się z kaszki dla dzieci, środkowa warstwa jest z budyniu waniliowego a wierzch to pyszne czekoladowe nadzienie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 19.9.2021

Kategorie: Kołacze, Desery, Desery bez pieczenia

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Spód:

500 mlmleka
100 gcukru kryształ
100 gkaszki dla dzieci

Warstwa środkowa:

500 mlmleka
5 łyżekcukru kryształ
2 szt.budyniu waniliowego
80 gmasła
80 gśmietany kremówki

Górna warstwa:

250 mlśmietany kremówki
150 gczekolady do gotowania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Najpierw ugotuj spodnią warstwę. W mleku wymieszaj cukier i kaszke dla dzieci i gotuj aż zgęstnieje.
  2. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wyłóż spodnią warstwę i pozostaw ją do ostygnięcia.
  3. Na środkową warstwę wymieszaj mleko, cukier i budynie w proszku. Doprowadź do wrzenia i stale mieszając gotuj aż zgęstnieje. Przełóż do miski, zakryj folią i pozostaw do ostygnięcia.
  4. Masło zmiksuj, dodaj śmietanę i ostygnięty budyń i jeszcze miksuj. Nałóż to na spodnią warstwę.
  5. Podgrzej śmietanę prawie do wrzenia i dodaj czekoladę. Mieszaj dopóki czekolada się nie rozpuści. Potem wlej na środkową warstwę. Pozostaw do ostygnięcia, najlepiej na całą noc.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj