Deser bez pieczenia z biszkoptów, mleka skondensowanego i twarogu

Przepis Deser bez pieczenia z biszkoptów, mleka skondensowanego i twarogu

Dodał: NajKasia, 10.5.2022

Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery, Sernik, Kołacze

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Doskonały deser bez pieczenia, który przygotujesz w kilka minut. Wystarczy przygotować krem z dwóch składników - twaróg i karmelowe mleko skondensowane i wszystko razem ułożyć w formie. W domu wszyscy go chwalili bo smakował świetnie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 10.5.2022

Kategorie: Desery bez pieczenia, Desery, Sernik, Kołacze

Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Spód:

1 i 1/2 op.podłużnych biszkoptów
230 mlmleka
40 gkaramelowego mleka skondensowanego
według potrzebkakao

Krem:

750 gdelikatnego twarogu
1 puszkakarmelowego mleka skondensowanego

Polewa:

40 gmleka
60 gmasła
100 gczekolady

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj formę, której boki wyłóż papierem do pieczenia albo folią spożywczą. 
  2. Twaróg wymieszaj z karmelowym mlekiem skondesowanym - wystarczy wymieszać ręcznie, ja miksowałam mikserem i twaróg zrobił się przez to trochę rzadszy, ale to nie szkodzi bo i tak wszystko ładnie wsiąka w biszkopty ale następnym razem wymieszam już tylko ręcznie. 
  3. 230 ml mleka podgrzej i dodaj karmelowe mleko skondensowane. Wymieszaj i możesz zacząć układać warstwy. 
  4. Biszkopty zamocz w karmelowym mleku skondensowanym, ułóż je na przygotowanej formie, nałóż 1/3 kremu, bogato posyp kakao (użyj drobnego sitka), znów ułóż biszkopty zamoczone w karmelowym mleku skondensowanym i nałóż pozostały krem. Wygładź i odłóż do lodówki aby stężało.
  5. Gdy stężeje daj na wierzch polewę, którą przygotuj w ten sposób, że podgrzewasz mleko i masło a potem dodajesz połamaną czekoladę, którą rozpuszczasz mieszając.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj