NajPrzepis.pl Desery Kołacze Sernik Deser bez pieczenia z biszkoptów, mleka skondensowanego i twarogu
Deser bez pieczenia z biszkoptów, mleka skondensowanego i twarogu
Przepis Deser bez pieczenia z biszkoptów, mleka skondensowanego i twarogu
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   10.5.2022

Deser bez pieczenia z biszkoptów, mleka skondensowanego i twarogu

Doskonały deser bez pieczenia, który przygotujesz w kilka minut. Wystarczy przygotować krem z dwóch składników - twaróg i karmelowe mleko skondensowane i wszystko razem ułożyć w formie. W domu wszyscy go chwalili bo smakował świetnie.

15 min.
Przygotowanie
Składniki

Spód:

1 i 1/2 op.
podłużnych biszkoptów
230 ml
mleka
40 g
karamelowego mleka skondensowanego
według potrzeb
kakao

Krem:

750 g
delikatnego twarogu
1 puszka
karmelowego mleka skondensowanego

Polewa:

40 g
mleka
60 g
masła
100 g
czekolady
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Przygotuj formę, której boki wyłóż papierem do pieczenia albo folią spożywczą. 
  2. Twaróg wymieszaj z karmelowym mlekiem skondesowanym - wystarczy wymieszać ręcznie, ja miksowałam mikserem i twaróg zrobił się przez to trochę rzadszy, ale to nie szkodzi bo i tak wszystko ładnie wsiąka w biszkopty ale następnym razem wymieszam już tylko ręcznie. 
  3. 230 ml mleka podgrzej i dodaj karmelowe mleko skondensowane. Wymieszaj i możesz zacząć układać warstwy. 
  4. Biszkopty zamocz w karmelowym mleku skondensowanym, ułóż je na przygotowanej formie, nałóż 1/3 kremu, bogato posyp kakao (użyj drobnego sitka), znów ułóż biszkopty zamoczone w karmelowym mleku skondensowanym i nałóż pozostały krem. Wygładź i odłóż do lodówki aby stężało.
  5. Gdy stężeje daj na wierzch polewę, którą przygotuj w ten sposób, że podgrzewasz mleko i masło a potem dodajesz połamaną czekoladę, którą rozpuszczasz mieszając.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz