Delikatny strudel z ciasta ze śmietaną - PRZEPIS ZE ZDJĘCIAMI
Najlepszy strudel jaki istnieje, no może drugi najlepszy ponieważ takie top najlepsze to były te, które robiły nasze babcie, które wałkowały ciasto na stole, przynajmniej ja to tak wspominam. Gdy robiło się strudel, to robiło się go na jak największym stole, aby ciasto było ultra delikatne i cienkie. Ten kto o tym nie wiedział, mógł się starać a i tak porwał ciasto na kawałki. Więc to jest drugi najlepszy strudel jaki kiedykolwiek jadłam. Ciasto jest zupełnie proste, jest ze śmietaną. Nadziewałam go makiem, twarogiem i jabłkami, zawsze smakował super.
Dodał: NajKasia, 16.5.2021
Kategorie:
SKŁADNIKI
Ciasto:
300 gmąki
200 g śmietany
2 szt.całe jajka
szczyptasoli
Ponadto będziemy potrzebować
3 łyżkismalcu, rozpuścić i dodać
3 łyżkimąki
Nadzienie:
twaróg
jabłka
mak
cukier
cukier waniliowy
rodzyki
cynamon
- Gdy ciasto jest w lodówce, przygotuj nadzienie.
- Do jabłkowego i twarogowego dodaj cukier waniliowy i cukier oraz rodzynki, do makowego dodaj trochę startych jabłek, ale każdy może przygotować nadzienie według własnych preferencji smakowych.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křehký štrúdl z těsta ze zakysané smetany - FOTOPOSTUP.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Krehká štrúdľa z cesta z kyslej smotany - fotopostup.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zarter Strudel aus Saure-Sahne-Teig - FOTOANLEITUNG an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Ropogós rétes tejfölös tésztából.
KOMENTARZE DO PRZEPISU