NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Delikatne twarogowe knedliki
Delikatne twarogowe knedliki
Przepis Delikatne twarogowe knedliki
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   27.8.2022

Delikatne twarogowe knedliki

Doskonałe słodkie danie główne. Knedliki nadziewane truskawkami lub innymi owocami. Smacznego!

Składniki

Składniki:

2 szt.
jajek
1 łyżka
cukru pudru
1 op.
cukru waniliowego
125 g
masła
1,5 opakowania
twarogu w folii, nie w wiaderku
szczypta
soli
20 dkg
mąki
1 łyżka
budyniu waniliowego - w proszku
mak do posypania
Sposób przepisu
Drukuj
  1. W misce utrzyj masło z cukrem i stopniowo miksuj z jajkami. Jeśli jajka są małe to możesz użyć 3. Wszystko zmiksuj do osiągnięcia pianki.
  2. Następnie dodaj twaróg, mąkę i wymieszaj ją z budyniem. Wyrób ciasto, które odstaw do lodówki. Najlepiej zrobić ciasto rano bo wtedy knedliki na obiad się z niego pięknie formuje.
  3. Do knedlików do środka daj owoce, jakie masz do dyspozycji. Morele, truskawki lub łyżkę jagód.
  4. Gotuj we wrzącej wodzie, gdy wypłyną na powierzchnię to są gotowe.

    Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej
    kucharki - Naďa Indruchová

Źródło: Vaření s Tomem

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz