Delikatne świąteczne Magdalenki

Przepis Delikatne świąteczne Magdalenki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Zawsze chciałam wypróbować ten przepis. Pamiętam, że takie ciastka piekła pani w filmie Kurier. Muszę Wam napisać, że pod względem smaku były naprawdę bardzo delikatne i sądzę, że gdybym polała je dodatkowo polewa i posypała posypką to byłyby doskonałymi ciastkami na święta.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

120 gmąki
80 gcukru pudru
90 gmasła
2 szt.jajek
1 łyżkasoku z cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka zmiksuj razem z cukrem i rozpuszczonym masłem do osiągnięcia pianki, dodaj sok z cytryny i mąkę.
  2. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i możesz napełniać foremki.
  3. Foremki ułóż na blaszce i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut - obserwuj. Gdy są już ładnie złociste, wyjmuj.
  4. Upieczone pozostaw aby odrobinę ostygły a potem wyjmij magdalenki. Wierzch posyp cukrem pudrem.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj