NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Delikatne świąteczne Magdalenki
Delikatne świąteczne Magdalenki
Przepis Delikatne świąteczne Magdalenki
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Zawsze chciałam wypróbować ten przepis. Pamiętam, że takie ciastka piekła pani w filmie Kurier. Muszę Wam napisać, że pod względem smaku były naprawdę bardzo delikatne i sądzę, że gdybym polała je dodatkowo polewa i posypała posypką to byłyby doskonałymi ciastkami na święta.

NajKasia    ·   2.11.2021

Delikatne świąteczne Magdalenki

Zawsze chciałam wypróbować ten przepis. Pamiętam, że takie ciastka piekła pani w filmie Kurier. Muszę Wam napisać, że pod względem smaku były naprawdę bardzo delikatne i sądzę, że gdybym polała je dodatkowo polewa i posypała posypką to byłyby doskonałymi ciastkami na święta.

20 min.
Przygotowanie
10 min.
Gotowanie
Składniki
120 g
mąki
80 g
cukru pudru
90 g
masła
2 szt.
jajek
1 łyżka
soku z cytryny
Sposób przepisu
Drukuj
20 min.
Przygotowanie
10 min.
Gotowanie
  1. Jajka zmiksuj razem z cukrem i rozpuszczonym masłem do osiągnięcia pianki, dodaj sok z cytryny i mąkę.
  2. Ciasto przełóż do rękawa cukierniczego i możesz napełniać foremki.
  3. Foremki ułóż na blaszce i piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut - obserwuj. Gdy są już ładnie złociste, wyjmuj.
  4. Upieczone pozostaw aby odrobinę ostygły a potem wyjmij magdalenki. Wierzch posyp cukrem pudrem.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz