Delikatne świąteczne kokosowe rogaliki, które rozpływają się w ustach dzięki dzięki polewie z czekoladek kasztanki

Przepis Delikatne świąteczne kokosowe rogaliki, które rozpływają się w ustach dzięki dzięki polewie z czekoladek kasztanki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Proste Bożonarodzeniowe ciasteczka, które pokochasz. Polewę przygotowałam z czekoladek kasztanki. Dodałam też trochę masła, aby polewa była błyszcząca. Były doskonałe. Oczywiście pierwsza porcja była upieczona na próbę, czy w ogóle będą nam smakować i oczywiście smakowały. Na Boże Narodzenie oczywiście zrobię z podwójnej porcji :)

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

100 gmąki
250 gcukru pudru
125 gwiórków kokosowych
125 gmasła
1 łyżeczkaproszku do pieczenia

Polewa:

100 g.cukierków kasztanki
50 gmasła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Masło o temperaturze pokojowej zmiksuj z cukrem do osiągnięcia pianki. Dodaj wiórki kokosowe i mąkę. Powstanie sypka mieszanka, z której rękoma uformuj kulkę. Odłóż do lodówki na godzinę a potem możesz kontynuować pracę.
  2. Przygotuj foremki, których nie trzeba smarować tłuszczem. Foremki napełniaj aż do samej krawędzi.
  3. Piecz w temperaturze 170 stopni aż będą złociste, około 8 minut.
  4. Po upieczeniu jeszcze gorące wyjmij z foremek. Pozostaw do ostygnięcia i polej polewą z cukierków kasztanki - rozpuść je w kąpieli wodnej i dodaj masło, które rozpuść mieszając.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj