NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Boże Narodzenie Ciasteczka na Boże Narodzenie Ciasteczka kokosowe Delikatne świąteczne kokosowe rogaliki, które rozpływają się w ustach dzięki dzięki polewie z czekoladek kasztanki
Delikatne świąteczne kokosowe rogaliki, które rozpływają się w ustach dzięki dzięki polewie z czekoladek kasztanki
Przepis Delikatne świąteczne kokosowe rogaliki, które rozpływają się w ustach dzięki dzięki polewie z czekoladek kasztanki
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   1.11.2021

Delikatne świąteczne kokosowe rogaliki, które rozpływają się w ustach dzięki dzięki polewie z czekoladek kasztanki

Proste Bożonarodzeniowe ciasteczka, które pokochasz. Polewę przygotowałam z czekoladek kasztanki. Dodałam też trochę masła, aby polewa była błyszcząca. Były doskonałe. Oczywiście pierwsza porcja była upieczona na próbę, czy w ogóle będą nam smakować i oczywiście smakowały. Na Boże Narodzenie oczywiście zrobię z podwójnej porcji :)

40 min.
Przygotowanie
8 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

100 g
mąki
250 g
cukru pudru
125 g
wiórków kokosowych
125 g
masła
1 łyżeczka
proszku do pieczenia

Polewa:

100 g.
cukierków kasztanki
50 g
masła
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Masło o temperaturze pokojowej zmiksuj z cukrem do osiągnięcia pianki. Dodaj wiórki kokosowe i mąkę. Powstanie sypka mieszanka, z której rękoma uformuj kulkę. Odłóż do lodówki na godzinę a potem możesz kontynuować pracę.
  2. Przygotuj foremki, których nie trzeba smarować tłuszczem. Foremki napełniaj aż do samej krawędzi.
  3. Piecz w temperaturze 170 stopni aż będą złociste, około 8 minut.
  4. Po upieczeniu jeszcze gorące wyjmij z foremek. Pozostaw do ostygnięcia i polej polewą z cukierków kasztanki - rozpuść je w kąpieli wodnej i dodaj masło, które rozpuść mieszając.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz