NajPrzepis.pl Delikatne rogaliki ze śmietany
Delikatne rogaliki ze śmietany
Przepis Delikatne rogaliki ze śmietany
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   2.7.2022

Delikatne rogaliki ze śmietany

Fantastyczne delikatne rogaliki ze śmietany. Uwielbiam te przepisy, które są tradycyjne a przy tym ekstremalnie smaczne. Nadziewać możesz je czym zechcesz.

45 min.
Przygotowanie
15 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

2 kubki
mąki
1 szt.
budyniu waniliowego
1 szt.
masła (250 g)
1 kubeczek
śmietany

Do dokończenia:

6 łyżek
cukru
2 łyżki
cynamonu
według potrzeb
cukier puder do obtoczenia
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Mąkę wymieszaj z budyniem w proszku, masłem i śmietaną. Wyrób ciasto, które pozostaw na godzinę w lodówce.
  2. Ciasto podziel na 6 części. Każdą część rozwałkuj na koło i podziel na 8 kawałeczków.
  3. Każde koło posyp łyżką cukru i odrobiną cynamonu. Zawiń w kształt rogalików od szerszego końca do węższego.
  4. Piecz w temperaturze 160 °C przez około 15 minut. Po upieczeniu obtocz w cukrze pudrze.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz