NajPrzepis.pl Delikatne racuchy bez drożdży
Delikatne racuchy bez drożdży
Przepis Delikatne racuchy bez drożdży
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Wypróbowałam kilka różnych przepisów na racuchy ale jak na razie ten jest bezkonkurencyjny. We wszystkich innych przepisach są drożdże i to mi jakoś nie pasuje. Tym razem znalazłam przepis bez drożdży, troszkę go zmodyfikowałam i jest bombowy.

NajKasia    ·   6.7.2021

Delikatne racuchy bez drożdży

Wypróbowałam kilka różnych przepisów na racuchy ale jak na razie ten jest bezkonkurencyjny. We wszystkich innych przepisach są drożdże i to mi jakoś nie pasuje. Tym razem znalazłam przepis bez drożdży, troszkę go zmodyfikowałam i jest bombowy.

15 min.
Przygotowanie
12 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

250 g
mąki
1 szt.
jajko
1 łyżka
rozpuszczonego masła
2 łyżki
cukru kryształ
2 łyżki
oleju
300 ml
mleka
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
szczypta
soli
Sposób przepisu
Drukuj
15 min.
Przygotowanie
12 min.
Gotowanie
  1. Mleko wlej do miski, dodaj jajko, cukier, szczyptę soli, mąkę, rozpuszczone masło, olej i łyżeczkę proszku do pieczenia. Wszystko razem dokładnie wymieszaj rózgą.
  2. Przygotowane ciasto kładź na patelni i smaż na niewielkiej warstwie masła aż racuszki będą z obu stron złociste. Smaż je na niskim stopniu lub małym płomieniu, aby racuchy zdążyły wyrosnąć.
  3. Gotowe posyp cukrem pudrem i nie zapomnij dodać też domowej marmolady.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz