Delikatne ciasto ze śliwkami, które nie musi wyrastać

Dodał: NajKasia, 18.4.2021
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Jeśli masz do dyspozycji jakieś śliwki to koniecznie spróbuj zrobić ciasto śliwkowe. Jest fantastyczne. Ciasto jest delikatne a do tego ten wspaniały zapach wanilii podczas pieczenia...
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 18.4.2021
Kategorie:
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
Ciasto:
500 gmąki
7 gsuszonych drożdży
6 łyżekoleju
100 gmasła
2 szt.jajek
80 gcukru pudru
1 op.cukru waniliowego
szczyptasoli
250 mlmleka
2 kgśliwek
Kruszonka:
350 gmaki
250 gmasła
3 op.cukru waniliowego
200 gcukru
- Śliwki wymyj, pozbaw pestek i przekrój.
- Przygotuj blaszkę o wymiarach 21 x 38 cm, dno wyłóż papierem do pieczenia.
- Najpierw przygotuj kruszonkę. W misce wymieszaj mąkę, masło i cukier waniliowy i rękoma zrób z tego masę podobną do mokrego piasku.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jemný koláč se švestkami bez kynutí.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jemný koláč so slivkami bez kysnutia.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Szilvás szelet érdes morzsával.
KOMENTARZE DO PRZEPISU