Czosnkowy kotlet z kurczaka

Przepis Czosnkowy kotlet z kurczaka
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Klasyczny kotlet z kurczaka w panierce jest ulubionym daniem prawie w każdym domu. Dodaj do panierki czosnek a z pewnością będzie Ci smakował jeszcze bardziej.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Będziemy potrzebować:

4 szt.podudzia z kurczaka /bez kości/
4 ząbkiczosnku
2 szt.jajka
1 łyżkioleju
sól
mąka
bułka tarta
smalec do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso wymyj, osusz, pozbaw tłuszczu, usuń błon i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. W mięso wetrzyj wyciśnięty czosnek, polej je olejem i pozostaw na noc w lodówce.
  3. Przed smażeniem posól mięso, obtocz w mące, w roztrzepanym jajku z mlekiem a następnie w bułce tartej.
  4. Smaż powoli na rozgrzanym smalcu z obu stron aż osiągnie złoty kolor.

Dziękujemy za zgodę na udostępnienie przepisu od świetnej
kucharki - Naďa Indruchová

Źródło: Vaření s Tomem

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj