Czosnkowe kotlety zapiekane w piekarniku

Przepis Czosnkowe kotlety zapiekane w piekarniku

Dodał: NajKasia, 20.6.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia, Kolacja

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Kotlety można oczywiście przygotować na milion sposobów, ale to jest mój ulubiony sposób. Bez smażenia, bez klasycznej panierki i z wyraźnym czosnkowym smakiem.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 20.6.2021

Kategorie: Mięso wieprzowe, Mięso, Obiad, Pora dnia, Kolacja

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

1 kgmięsa wieprzowego
3 łyżkisosu pomidorowego
2 łyżkiśmietany
2 łyżkimajonezu
1 łyżkamusztardy
5 ząbkówczosnku
150 gtwardego sera
do smakusól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry, które delikatnie rozbij tłuczkiem. Posól i popieprz z każdej strony i połóż na blaszce.
  2. W misce wymieszaj sos pomidorowy, kwaśną śmietanę, majonez, musztardę i wyciśnięty czosnek.
  3. Takim sosem posmaruj każdy plaster mięsa, posyp po wierzchu tartym serem i włóż do piekarnika.
  4. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny - obserwuj. Czas pieczenia zależy od piekarnika i od grubości pokrojonego mięsa.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj