Czosnkowe kotlety zapiekane w piekarniku
Kotlety można oczywiście przygotować na milion sposobów, ale to jest mój ulubiony sposób. Bez smażenia, bez klasycznej panierki i z wyraźnym czosnkowym smakiem.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
SKŁADNIKI
1 kgmięsa wieprzowego
3 łyżkisosu pomidorowego
2 łyżkiśmietany
2 łyżkimajonezu
1 łyżkamusztardy
5 ząbkówczosnku
150 gtwardego sera
do smakusól, pieprz
- Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry, które delikatnie rozbij tłuczkiem. Posól i popieprz z każdej strony i połóż na blaszce.
- W misce wymieszaj sos pomidorowy, kwaśną śmietanę, majonez, musztardę i wyciśnięty czosnek.
- Takim sosem posmaruj każdy plaster mięsa, posyp po wierzchu tartym serem i włóż do piekarnika.
- Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny - obserwuj. Czas pieczenia zależy od piekarnika i od grubości pokrojonego mięsa.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Česnekové řízky zapečené v troubě.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Cesnakové rezne zapečené v rúre.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Knoblauch-Schnitzel aus dem Ofen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Fokhagymás szelet sütőben.
KOMENTARZE DO PRZEPISU