Czekoladowy cheesecake z mascarpone

Przepis Czekoladowy cheesecake z mascarpone
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Najlepszy czekoladowy cheesecake z mascarpone. Pychota!

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:

SKŁADNIKI

Spód:

2 op.herbatników
180 gmasło

Nadzienie:

500 gmascarpone
250 gczekolady go gotowania (np. z Lidla)
1 szt.bitej śmietany w proszku (ewentualnie 150 ml śmietany kremówki)
130 mlmleka

Polewa:

130 mlśmietany kremówki
100 gczekolady

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Rozkrusz herbatniki, może zostać trochę większych kawałków, nie musisz ich rozkruszać na zupełnie gładki proszek. Przesyp je do miski i zalej rozpuszczonym masłem. Zrób gęstą masę, którą włóż do tortownicy wyłożonej folią aluminiową.
  2. Rozpuść czekoladę w misce nad parą, pozostaw na chwilę do ostygnięcia i dodaj mascarpone. Ubij śmietanę i dodaj do pozostałych składników. Wszystko razem utrzyj i daj wlej do tortownicy.
  3. Do garnka wlej śmietanę kremówkę i połamaną w kostki czekoladę i zagrzej. Gdy czekolada się rozpuści, odstaw z ognia (nie gotuj). Pozostaw na chwilę do ostygnięcia i polej nią krem. Włóż do lodówki do następnego dnia.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj