Czekoladowe listki

Przepis Czekoladowe listki
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Herbatniczki, ciasteczka, muszelki, listki i co tylko chcemy. Przepis na te ciasteczka odkryłam dopiero niedawno, gdy szukałam pomysłu na coś prostego i smacznego. Robiłam je na Boże Narodzenie ale z całą pewnością jest to przepis, który nada się też poza świętami więc polecam je na najbliższy weekend. Idealnie nadają się jako dodatek do kawy więc nie zwlekaj i idź do kuchni by przygotować te dwukolorowe listki na niedzielne popołudnie.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

SKŁADNIKI

Składniki:
150 gmąki
70 gcukru pudru
180 gtłuszczu
60 gskrobi ziemniaczanej
20 gkakao
1 szt.żółtko
Krem:
Nutella
Polewy czekoladowe ciemna i biała:
100 gczekolady do gotowania
50 gutwardzonego 100% tłuszczu
100 gbiałej czekolady
50 gutwardzonego 100% tłuszczu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ze wszystkich składników wyrób ciasto, które pozostaw do następnego dnia.
  2. Ciasto rozwałkuj, wykrój liski, które daj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiecz.
  3. Piecz w temperaturze 170 stopni aż będą złociste, około 6-10 minut, obserwuj.
  4. Połowę ostygniętych listków zanurz częściowo w ciemnej czekoladzie i pozostaw do zastygnięcia.
  5. Potem zamocz drugą część listka w białej polewie czekoladowej i znów pozostaw do zastygnięcia.
  6. Po zastygnięciu polewy sklej listki nutellą.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj