Czekoladowe ciasteczka z bogatym kokosowym nadzieniem

Przepis Czekoladowe ciasteczka z bogatym kokosowym nadzieniem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Fantastyczne kokosowe ciasteczka, które pokochasz. Nadzienia jest wystarczająco. Co prawda przy przygotowywaniu ich trzeba się trochę napracować, aby te kuleczki bogato napełnić nadzieniem, ale z pewnością warto.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

150 gmąki
125 gmasła
50 gcukru pudru
10 gkakao
6 gproszku do pieczenia
10 gcukru waniliowego
1/2 szt.cytryny
szczyptasoli
1 łyżkamleka

Nadzinie:

1 szt.białko
60 gcukru pudru
1-2 łyżkisoku z cytryny
70 gwiórków kokosowych

Ponadto:

80 gczekolady
1 łyżkaoleju

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. W robocie kuchennym wymieszaj mąkę, masło, cukier puder, kakao, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, szczyptę soli, skórkę z cytryny i łyżkę mleka. Przygotowane ciasto daj do folii spożywczej i odstaw do lodówki na godzinę.
  2. Białka zmiksuj do osiągnięcia pianki, stopniowo dodawaj cukier oraz sok z cytryny i miksuj dopóki nie osiągniesz błyszczącej sztywnej piany, którą wymieszaj drewnianą łyżką z wiórkami kokosowymi.
  3. Ciasto rozwałkuj, wykrawaj kółeczka, do środka daj nadzienie kokosowe i ostrożnie zwiń w kuleczkę.
  4. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 8 minut.
  5. Na koniec ozdób czekoladą.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj