Cukiniowe krążki z czosnkiem i śmietaną zapiekane w piekarniku

Przepis Cukiniowe krążki z czosnkiem i śmietaną zapiekane w piekarniku

Dodał: NajKasia, 30.5.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeśli preferujesz zdrowe odżywianie albo po prostu bardzo lubisz cukinię, to spróbuj tych cukiniowych krążków o smaku czosnku i śmietany. Nie może w nich zabraknąć sera dlatego najlepiej wybierz taki o wyrazistym smaku, na przykład parmazan. Sezon na cukinię jest w pełni. Zielona albo żółta, każda się nadaje do tego dania.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 30.5.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

4 szt.cukinii
120 gtartego parmezanu
do smakuczosnek
180 gśmietana
do smakusól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Cukinie umyj, odkrój końcówki a resztę pokrój w plastry.
  2. Parmezan zetrzyj na tarce na dużych oczkach i odłóż na bok.
  3. Śmietanę utrzyj z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, dopraw solą i wymieszaj.
  4. Przygotuj blaszkę do pieczenia, wyłóż ją papierem do pieczenia i ułóż na niej krążki cukini. Posmaruj śmietaną z czosnkiem, ułóż ser i włóż do piekarnika aby się zapiekła.
  5. Ser możesz wymieszać z ziołami, które najbardziej lubisz, pasuje koper, kolendra, szczypiorek.

Źródło: Povar

PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj