Cukiniowe burgery z camembertem
Nie wiesz jak wykorzystać cukinię? Ja wypróbowałam fantastyczne cukiniowe placuszki z camembertem i muszę się z Tobą podzielić przepisem. Były niesamowite. Zrobiłam też zacierkę z cukinii i z tymi plackami to było doskonałe połączenie. Zwykłe placki z cukinii z jajkiem i mąką to nic specjalnego, ale te są fantastyczne. Ten ser sprawia że są bardzo dobre a jeśli chcesz to możesz też użyć innego rodzaju sera.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
SKŁADNIKI
1 szt.młoda cukinia (około 250 g)
1 op.camemberta
2 szt.pokrojonej cebuli dymki
3 ząbkiutartego czosnku
3 łyżkipłatków owsianych
2 łyżkimąki
1 szt.jajko
bułka tarta
majeranek
sól, pieprz
olej do smażenia
- Cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach razem ze skórką.
- Dodaj sól, wymieszaj z płatkami i odstaw na pół godziny. Cukinia puści sok, który odlej i dodaj starty na tarce na dużych oczkach camembert i pozostałe składniki.
- Wymieszaj i z masy zrób burgery, które obtocz w bułce tartej.
- Smaż na rozgrzanym oleju aż będą złociste z obu stron.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Cuketové karbanátky s Hermelínem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Cuketové karbonátky s hermelínom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zucchinipuffer mit Camembert an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Camembert sajtos cukkini fasírt.
KOMENTARZE DO PRZEPISU