Cukiniowa rolada z pomidorami i czosnkowym nadzieniem

Przepis Cukiniowa rolada z pomidorami i czosnkowym nadzieniem
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Zużyłam ostatnie sztuki cukinii z ogrodu. Dzisiaj to była rolada cukiniowa do nadzienia której użyłam pomidorów, kremowego serka i czosnku. Konieczni spróbuj, była pyszna.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Spód:

800 gcukinia
3 szt.jajek
2 łyżkikwaśnej śmietany
do smakusól
do smakupieprz czarny
5 łyżekgładkiej mąki

Náplň:

200 gsera topionego
3 ząbkiczosnku
3 szt.pomidorów
do smakunatka pietruszki
do smakusól
do smakupieprz czarny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Cukinię zetrzyj na tarce, posól i odstaw na chwilę. Puści wodę, którą odlej. Dodaj jajka, sól, przyprawy i mąkę oraz śmietanę.
  2. Wyrób cukiniowe ciasto, które wyłóż na blaszkę i upiecz.
  3. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut.
  4. Po upieczeniu wierzch ciasta posmaruj nadzieniem - ser wymieszaj z solą i przyprawami, dodaj też wyciśnięty czosnek. Posyp posiekaną natką pietruszki i dodaj pokrojone w plasterki pomidory.
  5. Ostrożnie zroluj i zawiń w folię spożywczą.
  6. Daj do lodówki aby stężała a potem krój na plastry.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj