NajPrzepis.pl Świąteczne wypieki Sylwester i Nowy rok Cukiniowa rolada z pomidorami i czosnkowym nadzieniem
Cukiniowa rolada z pomidorami i czosnkowym nadzieniem
Przepis Cukiniowa rolada z pomidorami i czosnkowym nadzieniem
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się

Zużyłam ostatnie sztuki cukinii z ogrodu. Dzisiaj to była rolada cukiniowa do nadzienia której użyłam pomidorów, kremowego serka i czosnku. Konieczni spróbuj, była pyszna.

NajKasia    ·   22.10.2021

Cukiniowa rolada z pomidorami i czosnkowym nadzieniem

Zużyłam ostatnie sztuki cukinii z ogrodu. Dzisiaj to była rolada cukiniowa do nadzienia której użyłam pomidorów, kremowego serka i czosnku. Konieczni spróbuj, była pyszna.

45 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
Składniki

Spód:

800 g
cukinia
3 szt.
jajek
2 łyżki
kwaśnej śmietany
do smaku
sól
do smaku
pieprz czarny
5 łyżek
gładkiej mąki

Náplň:

200 g
sera topionego
3 ząbki
czosnku
3 szt.
pomidorów
do smaku
natka pietruszki
do smaku
sól
do smaku
pieprz czarny
Sposób przepisu
Drukuj
45 min.
Przygotowanie
20 min.
Gotowanie
  1. Cukinię zetrzyj na tarce, posól i odstaw na chwilę. Puści wodę, którą odlej. Dodaj jajka, sól, przyprawy i mąkę oraz śmietanę.
  2. Wyrób cukiniowe ciasto, które wyłóż na blaszkę i upiecz.
  3. Piecz we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut.
  4. Po upieczeniu wierzch ciasta posmaruj nadzieniem - ser wymieszaj z solą i przyprawami, dodaj też wyciśnięty czosnek. Posyp posiekaną natką pietruszki i dodaj pokrojone w plasterki pomidory.
  5. Ostrożnie zroluj i zawiń w folię spożywczą.
  6. Daj do lodówki aby stężała a potem krój na plastry.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz