Cukiniowa pasta nie tylko do chleba ale też do parówek, kiełbasek, mięsa lub frytek

Przepis Cukiniowa pasta nie tylko do chleba ale też do parówek, kiełbasek, mięsa lub frytek

Dodał: NajKasia, 19.7.2021

Kategorie: Pasty do smarowania

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Cukiniowa pasta nie tylko do chleba ale też do parówek, kiełbasek, mięsa lub frytek
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Przeszłam się przez ogród, zerwałam 2 cukinie, 6 papryk, 4 pomidory, papryczki chilli, mąż obrał główkę czosnku i poszłam do kuchni eksperymentować. Wszystko umyłam, cukinię oczyściłam i wszystkie pokrojone warzywa lekko rozgotowałam, następnie wszystko zmiksowałam, doprawiłam i powstała z tego doskonała pasta cukiniowa.

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Cukiniowa pasta nie tylko do chleba ale też do parówek, kiełbasek, mięsa lub frytek

Dodał: NajKasia, 19.7.2021

Kategorie: Pasty do smarowania

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

2 szt.cukinii
6 szt.papryki
4 szt.pomidorów
4 szt.papryczek chilli
1 główkaczosnku
2 łyżkisoli
5 łyżekcukru
100 mloctu
250 mloleju
do smakupieprz
do smakupieprz cayenne
100 mlmusztardy
2 łyżkimusztardy dijon

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Cukinię i paprykę oczyść, daj do garnka, dodaj pokrojone pomidory, posiekane papryczki chilli, pokrojony czosnek i wszystko razem gotuj w większym garnku. 
  2. Dodaj sól, cukier, ocet i olej. Duś dopóki warzywa nie zaczną się rozpadać.
  3. Potem dodaj pieprz i pieprz cayenne oraz musztardy i jeszcze chwilkę gotuj.
  4. Po chwili wszystko zmiksuj blenderem i jeszcze gorącą pastę daj do czystych słoików, które porządnie zakręć i odwróć do góry dnem. Zakryj ściereczką i pozostaw tak aby ostygły.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj