Cukinia w cieście piwnym z sosem czosnkowym

Przepis Cukinia w cieście piwnym z sosem czosnkowym

Dodał: NajKasia, 4.6.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Jeśli też lubisz cukinię i cieszysz się że sezon na nią właśnie się rozpoczyna to koniecznie spróbuj też cukinii w cieście piwnym. Na szczęście już nie mam więcej cukinii więc nie muszę wymyślać nowych przepisów, na co jeszcze ją zużyć. W tym tygodniu robiłam już zupę z cukinii, placki z cukinii a nawet upiekłam ciasto z cukinii. Więc w tym tygodniu to już naprawdę ostatni przepis na danie z cukinią, obiecałam to nawet domownikom :))))

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 4.6.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

2 szt.młodej cukinii

Ciasto:

200 gmąki
2 szt.jajek
0,25 ljasnego piwa
szczyptasoli

Do smażenia:

około 300 mloleju

Sos:

4 ząbkiczosnku
4 łyżkioleju
szczyptasoli
1 łyżkaposiekanej pietruszki
1 łyżeczkasoku z cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Cukinię umyj, pokrój na plastry, posyp solą i pozostaw aby puściła sok. Następnie osusz ją ręcznikiem papierowym.
  2. Do miski wbij jajka, dodaj do nich mąkę, sól  i piwo i wymieszaj aż osiągniesz gładkie ciasto.
  3. Plastry cukinii zamaczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju aż będą złociste.
  4. Czosnek obierz, dodaj do niego olej, sól, pietruszkę i sok z cytryny i wymieszaj aż osiągniesz gładki sos.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj