Cud z jednego jajka

Przepis Cud z jednego jajka

Dodał: NajKasia, 13.12.2020

Kategorie: Kołacze, Desery, Ciastka

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Cud z jednego jajkaPrzepis Cud z jednego jajkaPrzepis Cud z jednego jajkaPrzepis Cud z jednego jajkaPrzepis Cud z jednego jajkaPrzepis Cud z jednego jajkaPrzepis Cud z jednego jajka
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

TANI deser z jednego jajka, orzechów włoskich i kremu budyniowego waniliowego. Świetny przysmak!

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Przepis Cud z jednego jajkaPrzepis Cud z jednego jajkaPrzepis Cud z jednego jajkaPrzepis Cud z jednego jajkaPrzepis Cud z jednego jajkaPrzepis Cud z jednego jajkaPrzepis Cud z jednego jajka

Dodał: NajKasia, 13.12.2020

Kategorie: Kołacze, Desery, Ciastka

SKŁADNIKI

Ciasto (1 kubek=200 ml):

1 szt.jajko
1 kubekcukru
1 kubekmielonych włoskich orzechów
1 kubekmleka
1/2 kubkaoleju
1 kubekmąki tortowej
1 opakowanieproszku do pieczenia
1 opakowaniecukru waniliowego

Nadzienie:

2 opakowaniabudyniu waniliowego
600 mlmleka
5 łyżekcukru
150 gmasła

Wierzch:

gorzka czekolada

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Ubij jajko cukrem na pianę. Stopniowo dodawaj olej, mleko i inne składniki. (Uwaga: kto chce mniej cukru, może dać połowę porcji)
  2. Przygotuj blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm, nasmaruj olejem i posyp mąką. Ułóż wymieszane ciasto warstwami i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Upieczone pozostaw do ostygnięcia.
  3. Przygotuj krem. Do mleka dodaj cukier i budyń w proszku. Ugotuj gęsty budyń i pozostaw do ostygnięcia. Masło ubij na piankę i stopniowo dodawaj wystudzony budyń. Na wystudzone ciasto ułóż krem i posyp wierzch startą czekoladą. Smacznego!
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj