Cud z dobrej jakości czekolady

Przepis Cud z dobrej jakości czekolady

Dodał: NajKasia, 1.9.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Dobrej jakości czekolada (70% lub więcej kakao) potrafi zdziałać cuda z ciastem. Doskonałe ciasto czekoladowe.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 1.9.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

Ciasto:

4 szt.jajek
100 gcukru
200 gmasła
100 ggorzkiej czekolady
4 łyżkimąki
1 małe op.proszku do pieczenia

Krem:

500 mlśmietany kremówki
200 ggorzkiej czekolady
1 łyżkacukru

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Przygotuj blaszkę do pieczenia o wymiarach 20 x 35 cm i wyłóż ją papierem do pieczenia.
  2. Żółtka z cukrem utrzyj do osiągnięcia pianki, stopniowo dodawaj rozpuszczone masło i czekoladę. Na końcu dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i drewnianą łyżką wymieszaj z ubitą pianą z białek.
  3. Piecz w temperaturze 180 stopni rzez około 20 minut.
  4. Czekoladę rozpuść razem z cukrem na małym ogniu stale mieszając a potem odstaw. Śmietanę delikatnie ogrzej i stale mieszając dodaj rozpuszczoną czekoladę z cukrem. Dokładnie połącz i nalej na ciasto. Użyj wyższej blaszki.
  5. Odstaw do lodówki aby stężało i pokrój na ładne kawałki. Śmietana z czekoladą stężeje, jeśli nie - to znaczy że je przegotowałaś a nie ogrzałaś.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj