NajPrzepis.pl Pora dnia Obiad Cisto cukiniowe na słono z tartym serem
Cisto cukiniowe na słono z tartym serem
Przepis Cisto cukiniowe na słono z tartym serem

Dostałam prawie trzykilogramową cukinię, proszę podpowiedzcie co mogę z niej zrobić oprócz tego, że ją usmażę w panierce. Pieczonej za bardzo nie lubię więc chętnie bym spróbowała coś innego. Jakie macie doświadczenia z ciastem z cukinii. Ja jeszcze nigdy go nie piekłam, ale słyszałam dużo dobrych opinii lecz mimo to nadal jeszcze nie odważyłam się go upiec.

NajKasia    ·   1.6.2021

Cisto cukiniowe na słono z tartym serem

Dostałam prawie trzykilogramową cukinię, proszę podpowiedzcie co mogę z niej zrobić oprócz tego, że ją usmażę w panierce. Pieczonej za bardzo nie lubię więc chętnie bym spróbowała coś innego. Jakie macie doświadczenia z ciastem z cukinii. Ja jeszcze nigdy go nie piekłam, ale słyszałam dużo dobrych opinii lecz mimo to nadal jeszcze nie odważyłam się go upiec.

Składniki
500 g
startej cukinii
100 g
startego sera
3 szt.
jajka- żółtka+piana na koniec
250 g
pokrojonej w kostkę wędzonki
kubek
mąki
1 op.
proszku do pieczenia
do smaku
sól, pieprz
2 łyżeczki
majeranku
1 szt.
czerwona papryka kapia
szczypior
czosnek
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Wszystko wymieszaj i daj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. Piecz na dużej blaszce w temperaturze 180 stopni przez około 30-40 minut.
  3. Bardzo prosty przepis, więc gdy będziesz mieć do wykorzystania dużo cukinii to jest sprawdzona klasyka, która znika z blaszki w ciągu kilku minut.

Mój blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz