Ciasto z serem ricotta i powidłami śliwkowymi

Przepis Ciasto z serem ricotta i powidłami śliwkowymi

Dodał: NajKasia, 15.9.2021

Kategorie: Sernik, Kołacze, Desery

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Najsmaczniejsze ciasto, jakie ostatnio jadłam. Uwielbiam domowe powidła śliwkowe a w połączeniu z twarogiem albo innym serem są niewiarygodnie dobre. Na pewno warto spróbować.

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 15.9.2021

Kategorie: Sernik, Kołacze, Desery

Czas przygotowania:
Czas gotowania:

SKŁADNIKI

Ciasto:

4 szt.jajek
200 gcukru kryształ
100 mlwody
100 mloleju
300 gmąki
1 małe op.proszku do pieczenia

Ponadto:

1 słoikpowideł śliwkowych
500 gricotta
1 op.cukru waniliowego
do smakucukier puder

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Jajka zmiksuj z cukrem do osiągnięcia pianki, dodaj olej, wodę a na koniec również mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  2. Wymieszane i przygotowane ciasto wylej na klasyczną blaszkę z wyższymi krawędziami (ja wyłożyłam blaszkę papierem do pieczenia).
  3. Na ciasto nałóż kopczyki powideł i nadzienia z ricotty (wymieszaj wszystkie potrzebne składniki).
  4. Piecz we wcześniej nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 20-25 minut.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj