Ciasto z likierem jajecznym i paryską bitą śmietaną
SKŁADNIKI
Spód:
5 szt.jajek
3 łyżkicukru
2 łyżkioleju
2 łyżkigorącej wody
5 łyżekmąki
2 łyżkikakao
0,5 małego op.proszku do pieczenia
Krem:
750 mlmleka
3 szt.budyniu waniliowego
200 mllikieru jajecznego
250 gmasła
3 łyżkicukru pudru
Paryska bita śmietana:
2 kubeczki śmietany kremówki
1 łyżkacukru
2 łyżkikakao
- Na krem zagotuj 600 ml mleka. W pozostałej części mleka wymieszaj budynie i cukier, wlej to do gorącego mleka i ugotuj gęsty budyń. Do jeszcze gorącego wlej likier jajeczny. Pozostaw do ostygnięcia.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Rezy s vaječným likérom a parížskou šľahačkou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Eierlikör-Schokosahne-Kuchen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tojáslikőrös szelet párizsi tejszínes krémmel.
KOMENTARZE DO PRZEPISU