Ciasto z bitą śmietaną i kawowym biszkoptem

Dodał: NajKasia, 27.5.2021
Kategorie:
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIEPrześlij zdjęcie i pochwal się
Mieliśmy ochotę na jakiś kawowy deser ale nie za bardzo lubimy klasyczne tiramisu. Raczej wolimy klasyczny pieczony biszkopt i w ten sposób powstał ten deser. Jest naprawdę luksusowy. Rozpływa się w ustach a kawowy smak musisz w nim sama odgadnąć. Jeśli lubisz mocno kawowe ciasta, pozostaw biszkopty namoczone w kawie na dłużej lub ugotuj mocniejszą kawę. Na wierzchu posypałam je kakao przez sitko, w oryginalnym przepisie była tarta czekolada, ale kakao mi bardziej pasowało.
ZDJĘCIE OD CIEBIE
Dodał: NajKasia, 27.5.2021
Kategorie:
SKŁADNIKI
Biszkopt:
4 całejajka
200 gcukru
4 łyżkioleju
150 gmąki
1 łyżeczkaproszku do pieczenia
Krem:
500 mlśmietany kremówki
200 gmasła
100 gcukru pudru
Ponadto potrzebujemy:
200 gbiszkoptów
1 kubekmocnej, niesłodzonej kawy
1 łyżkakakao do posypania
- Śmietanę ubij na sztywno, dodaj cukier i masło i jeszcze trochę ubijaj.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Šlehačkové řezy s kávovými piškoty.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Šľahačkové rezy s kávovými piškótami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kaffee-Biskuitkuchen mit Schlagsahne an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejszínhabos-kávés szelet.
KOMENTARZE DO PRZEPISU