NajPrzepis.pl Desery Kołacze Sernik Ciasto twarogowe delikatne jak piórko
Ciasto twarogowe delikatne jak piórko
Przepis Ciasto twarogowe delikatne jak piórko
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   4.10.2022

Ciasto twarogowe delikatne jak piórko

Gotowe w kilka minut i bardzo smaczne. W lodówce miałam twaróg, któremu wkrótce miał minąć termin przydatności więc musiałam coś szybko wymyślić. Wybór padł na to ciasto i muszę Wam powiedzieć, że było pyszne.

10 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto:

(1 kubek = 250 ml)
2 kubki
mąki
1 kubek
cukru
1 i 1/2 kubka
mleka
1/2 kubka
oleju
4 szt.
jajek
1 małe op.
proszku do pieczenia

Nadzienie:

250 g
twarogu
do smaku
cukier puder
do smaku
owoce
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Jajka zmiksuj z cukrem do osiągnięcia pianki, dodaj olej, mleko a na koniec wszystkie suche składniki, które wcześniej wymieszaj w misce.
  2. Ciasto wylej na przygotowaną blaszkę (ja wysmarowałam ją masłem i posypałam mąką ale równie dobrze możesz użyć papieru do pieczenia) i nałóż twaróg wymieszany z cukrem.
  3. Ułóż owoce i upiecz.
  4. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut - obserwuj.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz