Ciasto porzeczkowe z pianką

Przepis Ciasto porzeczkowe z pianką

Dodał: NajKasia, 9.4.2021

Kategorie:

ZDJĘCIE OD CIEBIE
Wypróbowałaś/eś przepis?
Prześlij zdjęcie i pochwal się
DODAJ ZDJĘCIE

Wczoraj upiekłam ciasto porzeczkowe z pianką. Pycha!

ZDJĘCIE OD CIEBIE

Dodał: NajKasia, 9.4.2021

Kategorie:

SKŁADNIKI

250 gmargaryny
150 gdrobnego cukru do ciasta
250 gdrobnego cukru do piany
5 sztukjajek
450 gmąki
około 300 gmrożonych lub świeżych porzeczek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DRUKZAPISZ
  1. Zmiksuj miękką margarynę z cukrem do osiągnięcia pianki, ostrożnie wymieszaj mąkę i wyrób z tego gładkie ciasto, które pozostaw na trochę w spokoju.
  2. Następnie wyłóż je na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia, posyp porzeczkami i włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez około 20-25 minut
  3. W międzyczasie ubij białka na sztywną piankę i wymieszaj ją z 250g mielonego cukru. Wyjmij blaszkę z piekarnika, na porzeczki połóż piankę. Włóż blaszkę z powrotem do piekarnika i piecz jeszcze około 10 minut aż pianka się delikatnie zaróżowi. Ostygnięte ciasto krój na kwadraciki lub na trójkąty.
PODZIEL SIĘ SWOIM PRZEPISEM
INSPIRACJA NA KAŻDY DZIEŃ
KOMENTARZE DO PRZEPISU
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj