To jest jedno z ulubionych ciast w naszej rodzinie. Bez ciasta ponczowego nie może się odbyć żadna rodzinna impreza. Chociaż przepis na pierwszy rzut oka wydaje się skomplikowany, to w rzeczywistości wcale taki nie jest. Jest to całkiem proste ciasto biszkoptowe, które będzie w stanie upiec nawet początkująca osoba.
To jest jedno z ulubionych ciast w naszej rodzinie. Bez ciasta ponczowego nie może się odbyć żadna rodzinna impreza. Chociaż przepis na pierwszy rzut oka wydaje się skomplikowany, to w rzeczywistości wcale taki nie jest. Jest to całkiem proste ciasto biszkoptowe, które będzie w stanie upiec nawet początkująca osoba.
* WSKAZÓWKA 1: Jeśli składanie środkowego płatu wydaje Ci się skomplikowane, to po prostu cały równomiernie polej syropem.
* WSKAZÓWKA 2: Dżem najlepszy jest rzadki, bez dużych kawałków owoców.
* WSKAZÓWKA 3: Syrop najlepszy jest malinowy, ale może być też truskawkowy, wiśniowy albo z owoców leśnych. Kupuję dobrej jakości syropy bez dodatków chemicznych. Stosunek wody, syropu i rumu możesz zmieniać według preferencji smakowych, tak aby w sumie było 700 ml. Jeśli ciasto będą jadły też dzieci, to możesz nie dawać rumu i do 700 ml uzupełnić wodą lub syropem.
Źródło: Recepty z mojej kuchyne
Krótkie video degustacje, którym się nie oprzesz
Wybieraj spośród najlepszych przepisów w jednym miejscu
Najlepsze przepisy video od nas, z którymi będziesz w stanie przygotować jedzenie łatwo i szybko.
Codziennie pomysły na smaczne jedzenie dla całej rodziny