NajPrzepis.pl Desery Ciasto kakaowo-powidłowe bez mleka i jajek
Ciasto kakaowo-powidłowe bez mleka i jajek
Przepis Ciasto kakaowo-powidłowe bez mleka i jajek
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   4.10.2022

Ciasto kakaowo-powidłowe bez mleka i jajek

Osób z różnymi nietolerancjami pokarmowymi jest coraz więcej. Jeśli więc masz w swoim otoczeniu kogoś, kto nie może jeść jajek albo mleka, to przygotuj dla niego to ciasto. Jest proste do zrobienia i każdemu smakuje.

30 min.
Przygotowanie
30 min.
Gotowanie
Składniki

Ciasto

230 g
mąki
30 g
kakao
50 g
cukru trzcinowego
1 op.
proszku do pieczenia
150 ml
wody
100 ml
oleju
250 g
powideł (ja zmieszałam kilka różnych smaków domowych powideł)

Polewa

15 g
kakao
80 g
powidła
15 g
miód
2 łyżki
oleju kokosowego
2 łyżki
wody
Sposób przepisu
Drukuj
  1. W misce wymieszaj powidła, olej i wodę. W drugiej misce wymieszaj mąkę z kakao, cukrem i proszkiem do pieczenia. Suche składniki wymieszaj z częścią z powidłami.
  2. Wylej ciasto na małą blaszkę wysmarowaną olejem .Piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
  3. Wszystkie składniki na polewę wymieszaj razem i posmaruj na upieczonym cieście. Ciasto z polewą pozostaw aby zupełnie ostygło.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz