NajPrzepis.pl Torty Ciasto kakaowo-malinowe
Ciasto kakaowo-malinowe
Przepis Ciasto kakaowo-malinowe
Wypróbowałaś przepis?
Dodaj swoje zdjęcie i pochwal się
NajKasia    ·   25.5.2022

Ciasto kakaowo-malinowe

Soczyste ciasto, które jest pełne malin a dodatkowo polane dżemem malinowym. Maliny i kakao to połączenie, któremu nie da się oprzeć.

25 min.
Przygotowanie
40 min.
Gotowanie
Składniki
5 szt.
jajek
300 g
mąki
250 g
cukru pudru
200 g
masła
100 ml
mleka
1 szt.
proszek do pieczenia
4 łyżki
kakao

Owoce

600 g
malin
dżem malinowy
Sposób przepisu
Drukuj
  1. Białka jaj oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę.
  2. Miękkie masło z cukrem i żółtkami ubij na delikatny krem.
  3. Dodaj mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Na koniec delikatnie wymieszaj z ubitymi białkami.
  4. Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blaszki. Na wierzchu ułóż świeże lub mrożone maliny.
  5. Piecz przez około 40 minut w temperaturze 180°C. Jeszcze ciepłe posmaruj cienką warstwą dżemu malinowego.
Komentarz do przepisu
Odpowiadasz na komentarz użytkownika anuluj
Dodaj komentarz